Constanţa: Polițistul Gabriel Florescu, accidentat în misiune, povestește cum și-a salvat singur viața

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum invalid, poliţistul Gabriel Florescu îşi doreşte să revină cât mai repede printre colegii săi de la Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa.

Agentul Gabriel Florescu a fost rănit grav în data de 12 decembrie 2009, între localităţile Pietreni şi Viişoara, în timp ce ancheta producerea unui accident rutier. Strivit între maşina de Poliţiei şi cea a unui şofer neatent, poliţistul a rămas infirm, medicii fiind nevoiţi să îi amputeze piciorul stâng ca să îi salveze viaţa. La două luni de la producerea tragediei spune că a depăşit momentul şi priveşte cu încredere spre viitor.

O nenorocire într-o clipă

O secundă în plus sau în minus şi viaţa agentului de circulație Florescu ar fi fost acum altfel. „Terminasem cercetarea la faţa locului şi închideam uşile dubei criminalistice. Nu am văzut nimic, nu am auzit nimic, nu a fost nimic care să mă atenţioneze. Pur şi simplu m-am trezit blocat între cele două maşini“, îşi aminteşte Gabriel Florescu. 

Momentele ce au urmat au fost de groază. Oricât ar fi de greu de crezut, Florescu a fost lucid în fiecare clipă. „Mi-am dat seama imediat că am piciorul stâng distrus. Nu degeaba am fost la cercetare la atâtea accidente rutiere. Prima mea grijă a fost să văd dacă şi dreptul este la fel şi am încercat să-l mişc. Când am văzut că e teafăr mi-am spus că trebuie să lupt“, spune agentul.

„Nici măcar nu am simţit durerea. Doar căldură şi o senzaţie de moleşeală. Am căzut la pământ iar un şofer a venit spre mine să mă ridice şi să ma întrebe ce s-a întâmplat“, îşi aminteşte poliţistul.

Şi-a acordat singur primul ajutor

În ciuda pierderii masive de sânge, omul legii  ştia ce are de făcut ca să supravieţuiască. I-a cerut primul şofer care a venit să îl ajute cureaua de la pantalon. „Am legat-o deasupra genunchiului ca să opresc sângerarea. Am tras de ea cu putere şi s-a rupt. Am cerut o a doua curea, de la următorul martor al accidentului. În final am reuşit să leg două curele şi un batic pe care îl aveam de la o colegă de-a mea“, ne relatează Florescu. Fusese solicitată Ambulanţa însă situaţia era critică.

Ca urmare a fost luat cu o maşină particulară de doi colegi şi transportat spre Constanţa. A fost preluat de maşina Ambulanţei pe drum. „Am cerut un garou să îl leg deasupra rănii, în locul curelelor. Nici măcar un garou nu aveau“, zâmbeşte el amar.

Când a ajuns în sala de operaţie, s-a liniştit pentru că şi-a dat seama că va supravieţui. A primit primele îngrijiri la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa iar ulterior a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti unde medicii au decis să-i amputeze piciorul afectat.

Chinuit de sindromul membrului-fantomă

În primele săptămâni, poliţistul avea la fiecare 5-10 minute senzaţia că membrul amputat este încă acolo. „Este vorba despre sindromul membrului fantomă. Nervul a fost secţionat însă transmite încă impulsuri la creier. Ne-am documentat cu privire la amputare ca să ne dăm seama de ce. Acum crizele sunt mai rare. Are impresia că are mâncărimi în talpă, junghiuri în gleznă, îi vine să se descalţe“, spune Eli, soţia lui Gabriel.

Citiţi mai multe în   !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite