Constanţa: Poliţiştii tulceni au confiscat aproape cinci kilograme de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurul a fost confiscat în urma unui control de rutină
Aurul a fost confiscat în urma unui control de rutină

Iniţial au fost confiscate şi treizeci şi şase de kilograme de bijuterii din argint, însă după ce comercianţii au adus acte de provenienţă acestea au fost înapoiate.

Aurul a fost confiscat în urma unui control de rutină, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Tulcea identificând două persoane, unul administrator, celălalt angajat al unei societăţi comerciale din judeţul Arad, care ofereau spre comercializare bijuterii din metal alb şi galben.

În urma controlului efectuat de poliţişti s-a constatat faptul că cele două persoane aveau în posesie cantitatea de aproximativ 36 kilograme bijuterii din argint şi 4,8 kilograme de  bijuterii din aur. „Întrucât cele două persoane nu au putut prezenta documente legale privind metalele preţioase, întreaga cantitate de bijuterii a fost indisponibilizată până la clarificarea provenienţei acesteia.

Poliţiştii tulceni au solicitat poliţiştilor arădeni să efectueze verificări la sediul societăţii al cărei administrator avea în posesie bijuteriile.

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Arad au constatat faptul că societatea din Arad deţine autorizaţie pentru operaţiuni cu metale şi pietre preţioase. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că nu este încălcată legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte cantitatea de 36 kg bijuterii din argint, motiv pentru care aceasta a fost restituită administratorului.
Cu privire la cantitatea de 4,836 kg aur, s-au identificat documente de provenienţă, însă aceste bijuterii nu sunt marcate conform prevederilor legale.

Administratorul a fost sancţionat contravenţional, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România, cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar cantitatea de 4.836 grame bijuterii din metal galben, asemănător aurului, în valoare de aproximativ 362.700 lei, a fost confiscată”, a declarat Daniela Condrea, purtător de cuvânt al IJP Tulcea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite