Constanța: Polițiștii școlesc voluntari pentru o campanie de combatere a furturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii s-au întâlnit cu poliţiştii
Voluntarii s-au întâlnit cu poliţiştii

Membrii comitetelor executive și președinții din cadrul a șase asociații de locatari din Constanța vor distribui materialele informativ-preventive în cadrul campaniei „Alianţă pentru siguranţă“.

Preşedinţii asociaţiilor de proprietari 507, 338, 142, 437, PA3-MZ1-22 şi LS3 în calitate de voluntari, au participat la o întâlnire la sediul Secției 1 Poliție pentru a fi instruiți în acest scop. Voluntarii s-au întâlnit cu şeful Secţiei de Poliţie, Emilian Pârvu şi poliţiştii de proximitate care le- au prezentat „Proiectul de prevenire a furturilor din locuinţe, din şi de auto“  cu privire la modurile de operare folosite de către infractori, cazuri instrumentate şi recomandările referitoare la prevenirea acestor genuri de infracţiuni.

Peste 1500 de persoane din cadrul asociațiilor amintite vor primi materialele de campanie la adunările generale sau când vin la  plata întreţinerii.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă cetăţenilor să ţină permanent uşa închisă cu cheia, atunci când se află în locuinţă, deoarece infractorii profită de orice clipă de neatenţie şi sustrag din interior genţi, telefoane mobile sau alte obiecte de valoare, totodată uşa de acces în locuinţă trebuie să fie solidă, prevăzută cu cel puţin două încuietori şi cu sisteme şi chei diferite, iar în cazul în care au pierdut cheia, trebuie să înlocuiască imediat dispozitivul de închidere, acest lucru fiind recomandat şi în cazul schimbului de locuinţă.

De asemenea proprietarii de locuinţe sunt sfătuiţi să nu păstreze în casă sume importante de bani, să nu poarte discuţii referitoare la valorile pe care le deţin în locuinţă şi să nu permită accesul în imobil a persoanelor pe care nu le cunosc.

Campania „Alianţă pentru siguranţă“  a fost iniţiată prin încheierea Protocolului de Cooperare în domeniul prevenirii criminalităţii între Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Prevenire şi Psihosociologie şi Allianz – Ţiriac Asigurări S.A. destinată informării populaţiei cu privire la prevenirea spargerilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite