Constanţa: Poliţiştii fac descinderi la o carieră ilegală de piatră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii au descins azi dimineaţă la punctul de lucru al SC Analog Trans SRL din Ovidiu. Anchetatorii au spus că acolo se află o carieră ilegală de piatră iar administratorii firmei au reuşit să -i păcălească cu aproximativ două miliarde de lei vechi pe militarii de la Baza Mihail Kogălniceanu.

Percheziţiile se fac la sediul SC Analog Trans SRL Ovidiu, firmă administrată de Mugurel Pană. Anchetatorii au ridicat documente de la sediul firmei după ce au descoperit că Pană a furnizat, pe baza unui contract, către militarii americani materiale de construcţii sub standardele cerute. Materialele au fost folosite pentru a ridica construcţii şi pentru a asfalta, în baza militară Mihail Kogălniceanu. În loc de piatră de carieră, americanii au primit pământ cu piatră mărunţită.

Anchetatorii încearcă acum să afle cum a reuşit Pană să intre în posesia a 10 hectare din cariera Sitorman. Cert este că după achiziţie Pană a încheiat prin SC „Analog Trans“ SRL, contractul cu SC „Framaco Epik – Metiş J.V.“ SRL, firmă care, la rândul ei, încheiase contractul cu americanii pentru realizarea tuturor lucrărilor din baza NATO.

Valoarea prejudiciului cauzat prin livrarea de material de proastă calitate se ridică la aproximativ două miliarde de lei vechi. Cariera fusesee închisă în 2006 de reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale însă administratorul a continuat să o exploateze.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite