Constanţa: Poliţiştii de frontieră au confiscat mai multe utilaje despre care se bănuia că sunt furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore, 26 de utilaje agricole, de construcţii şi lucrări publice, în valoare de aproximativ 2.300.000 de euro, au fost indisponibilizate pe raza judeţului Constanţa. Au mai fost descoperite şi două autoturisme furate din Germania şi Italia.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrală, cu sprijinul informativ al ofiţerilor DGIPI, poliţiştii de frontieră constănţeni şi poliţişti din cadrul IGPR au desfăşurat ieri o complexă operaţiune de identificare şi indisponibilizare a unor utilaje de mare capacitate, suspecte a fi furate din spaţiul Uniunii Europene.

Descinderile au fost făcute concomitent în 12 locaţii din judeţul Constanţa, în Cumpăna, Nicolae Bălcescu, Topalu, Medgidia, Costineşti şi Constanţa. Au fost confiscate 26 de tractoare, buldozere, pick-hammere, excavatoare, vibrocompactoare. 10 dintre utilajele confiscate au fost duse la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, celelalte 16 fiind lăsate în custodia utilizatorilor până la finalizarea cercetărilor.

La o primă evaluare a utilajelor, se consideră că valoarea totală a acestora se ridică la 2,3 milioane de euro.

Şi la începutul lunii martie a mai avut loc o acţiune similară în judeţul Constanţa. Atunci au fost reţinute 20 de utilaje de construcţie şi lucrări agricole, evaluate la 2 milioane de euro.

Maşini furate

tot ieri, pe timpul desfăşurării cercetărilor asupra utilajelor suspecte a fi furate au mai fost găsite şi două autovehicule, marca Mercedes 200TE şi un Renault Trafic, care fuseseră furate din Italia, respectiv Germania, din 2009. Maşinile au fost reţinute pentru cercetări, iar cetăţenii în folosinţa cărora au fost descoperite s-au ales cu dosare penale pentru complicitate la furt.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite