Constanţa: Poliţiştii au lansat campania “Alianţă pentru Siguranţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania poliţiştilor organizată împreună cu partenerii lor Allianz – Ţiriac Asigurări S.A. – Sucursala şi CENTRAS vizează informarea populaţiei cu privire la prevenirea spargerilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto.

Prezent la lansarea acţiunii, adjunctul inspectorului şef Dorin Colidiuc a arătat că numărul furturilor de acest gen are un trend ascendent iar responsabili pentru comiterea acestor fapte sunt chiar păgubaşii care lasă obiecte de valoare în maşini sau nu îşi asigură locuinţele.
„Infractorii profită de orice clipă de neatenţie. Geamurile de termopan lăsate pe oscilobatant sunt extrem de uşor de deschis şi nu ar fi rău dacă administratorii blocurilor ar decide să instaleze camere de luat vederi pentru faţadele blocurilor” a precizat comosarul şef Colidiuc.
În creştere sunt şi cazurile de furturi de maşini. „În 2009 au fost furate cu precădere Dacii sau maşini străine second hand” a arătat Răducan Laurenţiu, şeful Compartimentului Furturi de Auto din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.
 Scopul acestei campanii este informarea cetăţenilor cu privire la măsurile minime de siguranţă ce ar trebui adoptate pentru prevenirea acestor genuri de infracţiuni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite