Constanţa: Poliţişti reţinuţi pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plasele monofilament sunt interzise în România
Plasele monofilament sunt interzise în România

Poliţiştii de frontieră Stelian Constantin (30 de ani) şi Sorin Silviu Constantin (37 de ani) au fost reţinuţi în urma unui flagrant în timp ce luau bani pentru a permite pătrunderea în ţară de plase de pescuit interzise prin lege.

Timp de aproape trei luni, poliţiştii au fost supravegheaţi de procurorii care au reuşit să stabilească modul de funcţionare al reţelei. Cei doi poliţişti de frontieră români, cetăţeanul bulgar Evghenie Gancev şi poliţist de frontieră bulgar Molov Marin pretindeau diverse sume de bani pentru a permite introducerea în ţară a mai multe plase monofilament.

Mita pe care o dădeau membrii reţelei a început cu suma de 10 euro şi a continuat să crească, astfel că poliţiştii au ajuns să primescă până la 100 de euro pentru a închide ochii la transporturile ilegale.

„În schimbul sumelor primite, poliţiştii nu verificau transporturile, permiţând astfel introducerea în ţară a plaselor monofilament. Aceste plase sunt interzise pe teritoriul României“, a declarat prim-procurorul Adina Florea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Pe numele poliţiştilor care au fost reţinuţi în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost emise mandate de reţinere pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită şi corupţie. Procurorii urmează să stabilească cum funcţiona reţeaua transfontalieră şi care era rolul fiecărui membru în activităţile desfăşurate de cei patru.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite