Constanţa: Poliţia din Albeşti a fost evacuată de Biserica Baptistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii îşi mută dosarele în noul sediu al poliţiei
Oamenii legii îşi mută dosarele în noul sediu al poliţiei

La această situaţie s-a ajuns după ce clădirea în care îşi desfăşurau activitatea cei trei poliţişti din localitate a fost revendicată de Biserica Baptistă Emanuel, din Mangalia.

Tribunalul Constanţa le-a dat câştig de cauză baptiştilor care au dovedit în instanţă că imobilul a aparţinut strămoşilor germani care au locuit în zonă înainte de al Doilea Război Mondial.

„Acum aproximativ doi ani, primăria a fost acţionată în judecată de credincioşii baptişti. Până ieri, imobilul a fost dat spre folosinţă Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa“, povesteşte Gheorghe Moldovan, edilul comunei. El spune că imediat după cel de-al Doilea Război Mondial etnicii germani care locuiau în zonă au plecat în masă. „Nemţii au fost despăgubiţi pentru terenurile şi imobilele lăsate în urmă“, se revoltă Gheorghe Moldovan.

Biserica fără adepţi

Postul de Poliţie comunal funcţiona într-o clădire cu două încăperi, iar în curând va fi transformat în lăcaş de cult baptist. În localitatea Albeşti, situată la 15 kilometri de Mangalia, aproape de graniţa cu Bulgaria, nu locuieşte nici măcar un credincios baptist, aşa cum spune Gheorghe Moldovan.

Sora Vasilica din Albeşti are şapte copii şi este protestantă. „În sat au fost cel puţin cinci familii care urmau cuvântul Domnului. Acum au mai rămas doar două, dar suntem protestanţi. Ba chiar au venit şi martorii lui Iehova acum ceva timp, i-am primit şi pe ei la slujbe“, povesteşte femeia.

Sora Sica, aşa cum îşi spune, abia aşteaptă să fie amenajat lăcaşul de cult. „Până acum ne întâlneam la sora Aurica, soţia lui Vasile. Mergeam duminică la ei acasă şi acolo ne împărtăşeam credinţa noastră. Baptişti şi protestanţi, noi ne vom înţelege, sunt sigură“, crede femeia.

Aflaţi din Adevărul de Seară unde ce spaţiu li s-a găsit poliţiştilor din Albeşti!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite