Constanţa: Poliţia concediilor a amendat 12 medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic neurolog de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că nu a ataşat la certificatul de concediu medical declaraţia bolnavului.

Ali Sali (50 de ani) a fost internat pe secţia Neurologie în perioada 8-17 mai. Bolnavul a fost tratat de medicul Florentina Bucşa.

„Bărbatul a ajuns la spital cu o hemoragie cerebrală foarte mare şi în comă. Timp de câteva zile a stat pe Reanimare, apoi a fost mutat pe secţie şi tratat acolo până la externare“, a declarat cadrul medical.

Dr. Bucşa spune că în primele zile pacientul nu vedea nimic, apoi starea lui s-a mai ameliorat, dar tot nu vedea bine.

Declaraţia bolnavului se ataşează la concediul medical

Legea spune că fiecare pacient trebuie să completeze la externare o fişă care se ataşează certificatului de concediu medical. Din păcate, unii bolnavi ajung în spital cu accidente vasculare şi paralizaţi.

„Avem pacienţi care nu-şi pot folosi mâna dreaptă, unii au tulburări mentale sau de limbaj. Cum să-i punem pe aceşti oameni să completeze formularele celor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS)?“, se justifică dr. Bucşa.

Înştiinţată de decizia reprezentanţilor CJAS, şeful secţiei Neurologie, dr. Ildiko Toldişan a declarat că nu ştie cine va plăti aceşti bani. „Ori ne vor tăia din bugetul pe secţie, ori îi va tăia medicului din salariu. Oricum, nu am făcut o crimă!“,a completat ea.

Amenzi de 5.000- 10.000 de lei

Informaţiile din dosar trebuie verificate de inspectori pe teren. „Mergem să urmărim dacă un salariat este sau nu bolnav şi începem cu documentele care sunt eliberate de medicii din spital“, a precizat şeful serviciului Control din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, Laurenţiu Scupra.

Reprezentantul CJAS a mai spus că au început aceste verificări din data de 17 mai şi au amendat până acum 12 persoane. Este vorba despre medicul de la Spitalul Judeţean, medici de familie şi specialişti de la unitatea medicală din Medgidia.


Acestea au fost trase la răspundere fie că nu aveau ataşate la dosar adeverinţele de salariat, fie că nu aveau completate fişele pe propria răspundere a pacienţilor. Scupra a adăugat că medicii cărora le-au fost aplicate sancţiuni au 15 zile la dispoziţie pentru contestarea amenzilor.

„Controalele noastre vizează eliberarea în condiţiile legii a certificatelor medicale. Cine este găsit în neregulă, este pasibil de amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei“, a încheiat acesta.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite