Constanţa: Poftiţi la vacanţe cu preţ redus!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelierii se pregătesc să întâmpine turiştii pe litoral
Hotelierii se pregătesc să întâmpine turiştii pe litoral

Programul naţional „Înscrieri timpurii“ aduce reduceri de 25% pentru un sejur. Touroperatorii oferă cazare mai ieftină pe litoral, în staţiunile montane şi balneare sau în Delta Dunării dacă plăteşti integral sejurul până la sfârşitul lunii martie.

Dacă alegi să-ţi petreci concediul la hotelul Vega de 5 stele din staţiunea Mamaia apelând la programul „Înscrieri timpurii“, vei plăti doar 75% din preţul biletului. Tot ce trebuie să faci este să achiţi contravaloarea sejurului de minim 5 nopţi, cu cel puţin 90 de zile înainte de perioada sejurului ales.

„Pentru luna iunie, pentru o cameră dublă turistul plăteşte 550 de lei pe noapte, dar dacă solicită un sejur long state, primeşte o reducere de 10%, la care se adaugă şi reducerea prin programul «Înscrieri timpurii», în total de 35%“, a declarat Raluca Dumitraşcu, asistent director vânzări la hotel Vega. Dacă stai minim 14 nopţi, reducerea este de 20%, la care se adaugă 25% prin programul naţional „Înscrieri timpurii“.

Un calcul simpul arată că pentru un sejur de minim 14 nopţi, după 15 iulie, un turist plăteşte 8.000 de lei în loc de 14.400 de lei, în condiţiile în care tariful este de 1.200 de lei pe noapte în weekend şi 900 de lei în timpul săptămânii.

Delta, mai ieftină cu 25%
   
În staţiunea Eforie Nord, hotelul Europa de 4 stele are reducere de 25% prin acelaşi program. În vârf de sezon, o cameră dublă costă 144 de euro, cu mic-dejun şi taxe incluse. Accesând programul naţional, turistul plăteşte 108 euro pe noapte.

În sudul litoralului, reducerile pornesc de la 7% şi ajung până la 20%. În programul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism 144 de hoteluri oferă vacanţe cu preţ redus.

În Delta Dunării, trei firme s-au înscris în programul „Înscrieri timpurii“. În mijlocul Deltei, pensiunea Oprişan din comuna Crişan, clasată cu trei stele, oferă o vacanţă de neuitat în mijlocul naturii cu 25% reducere dacă plătiţi integral preţul excursiei până la sfârşitul lunii. Florin Oproşan, patronul pensiunii, are camere de închiriat cu 75 de lei, dar şi cu 120 de lei pe noapte.

Cu reducerea de 25%, preţurile scad la 50 de lei, respectiv 90 de lei pe noapte. Reducerea nu se aplică la închiriatul bărcilor şi excursiilor, care sunt indispensabile în aceste zone. Spre exemplu, o barcă simplă poate fi închiriată cu 50 de lei pe oră, o barcă rapidă cu 190 de lei pe oră, iar o excursie între Crişan şi Murighiol poate ajunge şi la 350 de lei.

În staţiunile montane, puteţi să vizitaţi cu mai puţini bani Buşteni, Azuga, Poiana Braşov, Predeal, Sinaia, Moeciu, Sighetu Marmaţiei sau Sibiu. La pensiunea Hanul cu Noroc, de trei stele, reducerea acordată este de 20%. „O camera dublă este 120 de lei, iar cu reducere ajunge la 100 de lei“, a spus Florin Macovei, proprietarul pensiunii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite