Constanţa: Poftiţi la Piaţa Ţărănească !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Fotin a adus cârnaţi din vânat tocat la satâr
Ioan Fotin a adus cârnaţi din vânat tocat la satâr

Târgul de preparate tradiţionale „Piaţa Ţărănească“ s-a deschis astăzi pe platoul din faţa Casei de Cultură Constanţa. Expoziţia cu vânzare poate fi vizitată timp de două zile.

Cumpărătorii sunt aşteptaţi cu legume româneşti 100 %, de la Bratasanca,  judeţul Prahova iar în premieră va participa şi un producător de îngheţată de casă care va prezenta delicatesa făcută din cacao şi fructe de sezon (vişine sau cireşe).

Premiat pentru al doilea an consecutiv  cu „Superior Taste Award“,  acordat la Bruxelles de către International Taste and Quality Institute (iTQi), Magiunul de Topoloveni va putea fi găsit din nou pe platoul din faţa Casei de Cultură. Delicatesa sezonului este dulceaţa de cireşe negre. 

Tot pentru prima data la Constanţa pe tarabe vor fi oferiţi şi cozonaci cum numai moldovencele ştiu să facă, dar şi prăjituri de casă.
La expoziţia bunătăţurilor „participă“ şi caşcavaluri de la ciobanii braşoveni, telemea din Mărginimea Sibiului, preparate tradiţionale din carne şi vânat din Bucovina, Maramureş, Argeş, covrigi, turtă dulce, ceaiuri şi tincturi din Munţii Apuseni, vinuri naturale de casă. Alături de bucate vor fi expuse pentru a fi cumpărate şi articole meştesugăreşti şi ceramică tradiţională de Corund.

Ioan Fotin din Şuncuţa Mare, Maramureş, a adus la târg cârnaţi din porc mistreţ şi căprioară tocaţi la satâr, aşa cum se prepară din moşi-strămoşi. Producătorul mai oferă kavarma - specialitate bulgărească din carne conservată în untură şi slănină fiartă în usturoi.

Piaţa Ţărănească este deschisă până duminică.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite