Constanţa: Ploaie de controale şi amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronii au fost amendaţi pentru comercializarea de băuturi alcoolice în regim bar/restaurant fără autorizaţie
Patronii au fost amendaţi pentru comercializarea de băuturi alcoolice în regim bar/restaurant fără autorizaţie

Patronii a 16 firme din judeţele Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa s-au ales cu amenzi de apoape 30.000 de lei. Sancţiunile nu i-au speriat pe proprietari, care au plătit mai puţin de jumătate din contravenţii.


Controlul echipajelor  mobile din cadrul din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) a fost efectuat în perioada 8-14 noiembrie.

Patronii celor 16 unităţi controlate au fost prinşi pe picior greşit, iar nereguluile găsite de agenţii au fost sancţionate.

Neînscrierea codului de identificare fiscală a firmei pe documentele emise de societate sau nerespectarea obligaţiei de a prezenta documentaţia de determinare a stării fiscale a firmei absenţa evidenţei stocurilor de produse accizate sunt doar două dintre abaterile constatate de echipajele de control.

O parte dintre patroni au fost sancţionaţi pentru neprezentarea documentelor de provenienţă pentru produse accizabile aflate la comercializare sau pentru comercializarea de băuturi alcoolice în regim bar/restaurant fără autorizaţie.

Patronilor care au încălcat legea li s-au încheiat procese verbale de contravenţie în valoare totală de 28.300 de lei. Până în prezent,  au fost încasaţi doar 11.500 de lei.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite