Constanţa: Piedici în calea Ministerului Culturii în preluarea Teatrului de Balet Oleg Danovski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii au protestat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean şi au cerut deblocarea situaţiei
Artiştii au protestat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean şi au cerut deblocarea situaţiei

O delegaţie a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național s-a deplasat ieri la Constanța pentru a debloca situația Teatrului Naţional de Operă și Balet Oleg Danovski.

Intenţia a fost aceea de a încheia toate demersurile pentru preluarea teatrului în subordinea ministerului, decizie luată prin HG  nr. 1135/2010.

Reprezentanţii ministerului spun însă că la Constanța s-au văzut „în fața unui partener legat de mâini, întrucât Comisia de Predare, comisie care a fost desemnată prin decizia președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, nu avea calitatea de a semna niciun document oficial. Doamna consilier juridic din Comisie a declarat textual că nu are în fișa postului atribuția de a semna procesele verbale de predare-primire“.

Acţiune în instanţă

„Ministerul Culturii și Patrimoniului Național consideră că, prin neimplicarea și indiferența arătate cu această ocazie, autoritățile locale dau dovadă de lipsă de responsabilitate și, mai mult, de sfidare la adresa culturii și educației, o sfidare, în ultimă instanță, la adresa cetățenilor Constanței“, se arată într-o informare dată publicităţii de Ministerul Culturii.

Reprezentanţii ministerului spun că vor acţiona în instanţă Consiliul Judeţean Constanţa pentru deblocarea situației și intrarea în legalitate.

Reamintim că angajații Teatrului Naţional de Operă și Balet Oleg Danovski nu și-au mai primit salariile de mai bine de trei luni. Cu toate acestea, au continuat să susțină reprezentații pentru publicul constănțean.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite