Constanţa: Peştele este felul principal în meniul pentru Buna Vestire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galantarele au fost pline cu peşte de toate soiurile şi la preţuri pentru toate buzunarele
Galantarele au fost pline cu peşte de toate soiurile şi la preţuri pentru toate buzunarele

De Buna Vestire, tradiţia spune că pe masă, orice credincios trebuie să aibă şi peşte. Este o sărbătoare în post, iar calendarul dă dezlegare la acest fel de mâncare.

Pieţele au fost pline de constănţeni care au cautat un produs bun la un preţ bun.
Oferta este largă, de la crap sălbatic sau de acvacultură, la caras, rechin, singer, novac, macrou, merluciu şi până la delicatese de genul: somon, păstrăv, calamar sau creveţi.
Ieri am vândut trei tone de peşte. A fost foarte aglomerat. Am avut şi marfă foarte multă“, a declarat administratorul Pieţei de peşte din zona Pescărie Marian Iordache.
Oamenii au preferat produsele mai ieftine. „Fito pare mai convenabil. Cumpărăm şi noi după posibilităţi“, spune Maria Dejan din Constanţa.

Cerere de crap sălbatic

Peştele preferat de constănţeni este crapul. „Puterea de cumpărare a scăzut, deşi preţurile sunt la fel ca anul trecut. Avem totuşi cerere mare de crap sălbatic“, afirmă şi administratorul pescăriei din Piaţa Griviţei, Maria Apostol.
Produse sunt însă pentru toate buzunarele: cotlet de crap - 4,5 lei/kilogramul, şprot sărat - 6.5 lei/kilogramul, caras - 8 lei/kilogramul, crap - 16 lei/kilogramul, calcan - 55,92 lei/kilogramul.
Preţurile nu sunt mai mari ca anul trecut şi, oricum, trebuie să păstrăm tradiţia“, consideră Vasilica Tăslăneanu, care a cumpărat merluciu.
O altă constănţeancă, Mioara, a preferat carasul de acvacultură pentru masa de duminică.
Preţurile sunt puţin mai mari decât anul trecut, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să păstrăm tradiţia“, spune gospodina.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite