Constanţa: Peste 80 de şomeri şi-au găsit o slujbă la Bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de vineri au particpat 900 de şomeri, iar dintre aceştia 727 au fost selectaţi în vederea angajării.

Emilia Murineanu, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa, spune că 80 de absolvenţi au fost angajaţi pe loc, 12 dintre ei având studii superioare.

Angajatorii au fost doar din spaţiul urban, ei oferind un număr total de 624 de sluje. Cele mai multe locuri au fost destinate celor ce au următoarele calificări: agent de pază, manipulator mărfuri, consilier bancar, dulgher şi vulcanizator.

Cursuri de calificare pentru şomeri

Pentru cei care nu şi-au găsit până acum un loc de muncă, AJOFM Constanţa le pune la dispoziţie cursuri de formare profesională. „Până la sfârşitul anului, şomerii pot opta pentru calificări în domeniile construcţii şi barmani. De la anul, dorim să calificăm alţi 1.200 de cursanţi", a declarat Romulus Mică, drectorul coordonator al Forţelor de Muncă.

Rata şomajului va creşte

În prezent, rata şomajului la nivelul judeţului Constanţa este de 5,1%. „Estimăm ca până la sfârşitul anului rata şoajului să crească, atingând pragul maxim de 6,5%", a mai spus Mincă. Cei mai mulţi disponibilizaţi vor fi, în perioada imediat următoare, din administraţie publică, aproximativ 800 de bugetari.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite