Constanţa: Peste 80 de motociclişti au mărşăluit prin oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de motociclete au făcut un tur al oraşului, alăturându-se acţiunii iniţiate de un club din Timişoara cu scopul de a amenda Codul Rutier deficitar.

Motocicliştii au plecat din parcarea de la Aquamagic, ieri la prânz, au defilat pe Bulevardul Al. Lăpuşneanu, apoi pe Bulevardele Tomis, Ferdinand, au stat 10 minute în faţa Prefecturii Constanţa, după care s-au întors pe strada Mircea cel Bătrân, pe Bulevardul Mamaia, şi înapoi în parcare la Aquamagic.

Nemulțumirile bikerilor

„E o acţiune iniţiată de Asociaţia Timişoara Bikers pentru câţiva dintre colegii lor care au murit în accidente stupide. E o acţiune deosebită pentru că încercăm să completăm legislaţia din România, astfel încât să ne protejeze şi pe noi motocicliştii", a spus Dan, unul dintre motocicliştii participanţi la eveniment.

El a explicat o situaţia în care Codul Rutier îi defavorizează pe bikeri: „Dacă nu ai impact, dacă nu loveşti un autoturism înseamnă că acela nu este vinovat. Ori noi cu motocicletele evităm întotdeauna impactul. Întotdeauna ne aruncăm pe jos. Aici trebuie să lucrăm la legislaţie, să o modificăm, să ne protejămm pentu că în astfel de cazuri Poliția Rutieră nu ne înțelege", a completat motociclistul.

Paradă cu motociclete

Organizatorul evenimentului, Emil Mihăilescu, a spus că acțiunea a avut loc concomitent în toate oraşele din ţară. „La Constanţa ne-am strâns peste 80 de motociclete, în semn de solidaritate cu bikerii din Timişoara, care luptă pentru modificarea Codului Rutier", a spus Emil Mihăilescu.

Motocicliștii doresc, printre altele, interzicerea accesului animalelor pe drumurile publice, permiterea accesului motocicletelor printe mașinile staționate, introducerea examenului A1 pentru scuterele sub 49 de centimetri cubi, crearea de locuri speciale de parcare pentru motociclete.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite