Constanța: Peste 44.000 de turiști și-au petrecut weekendul pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai aglomerată stațiune a fost Mamaia, cu peste 11.000 de turiști, la care se adaugă numeroși tineri care au preferat vacanța la cort sau la vilele din Mamaia Nord.

În topul preferințelor turiștilor pentru weekendul acesta s-au mai regăsit stațiunile Eforie – 7.570, una dintre cele mai ieftine din punct de vedere al cazării, Neptun – 6.194, Vama Veche – 5.000 de turiști. Cei mai puțini turiști au fost în Mangalia, peste 3.000.

Statistica este întocmită pe baza datelor centralizate de Inspectoratul Județean de Poliție, însă cifrele sunt relevante doar pentru sectorul hotelier și al pensiunilor clasificate.

În fiecare weekend din ce în ce mai mulți turiști preferă cazarea la negru, la particulari sau rude, iar de curând, cele mai căutate sunt apartamentele sau garsonierele de închiriat  din complexurile rezidențiale ridicate în toate stațiunile de pe litoral.

În această perioadă, la cazarea prin agențiile de turism, se mențin tarifele de capete de sezon, mulți hotelieri preferând să majoreze tarifele după 1 iulie pentru a atrage clienții. La recepție, însă, prețurile sunt mult mai mari. De exemplu, un sejur de 6 zile la două stele cumpărat prin agenție – maxim 300 de lei de persoană, prin programe sociale, costă cât o singură noapte la un hotel de trei stele cumpărat direct la recepție.

Din această săptămână, la mare, intră în vigoare programul Zile gratuite de vacanță, prin care la un sejur plătit de 5 sau 6 nopți primești în plus una sau două zile gratis de cazare. Lista hotelurilor care au aderat la acest program poate fi consultată la fiecare agenție de turism.

În cursul săptămânii, gradul de ocupare al stațiunilor de pe litoral nu depășește 15%, turismul de weekend fiind cel care revigorează atmosfera la mare.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite