Constanţa: Peste 20 de tone de peşte confiscate anul acesta de oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2010, poliţiştii de frontieră au reţinut 20.965 de kilograme de peşte obţinute prin practicarea ilegală a pescuitului.

Cea mai mare cantitate de peşte a fost confiscată de poliţiştii de frontieră tulceni. Oamenii legii au reţinut 8.847 de kilograme de peşte, dintre care 110 kilograme de sturion. În total, poliţiştii de frontieră români au confiscat peste 20 de tone de peşte.

De asemenea, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti au fost reţinute 133 de ambarcaţini, 38 de motoare de bărci, peste 350.000 de metri de plase monofilament, 3.300 metri pătraţi de năvoade şi aproape 1.200 de alte unelte de pescuit.

Persoanele care au încălcat legislaţia în domeniu, în funcţie de gravitatea faptei, s-au ales cu dosare penale. În majoritatea cazurilor, oamenii care deţineau sau transportau ilegal peşte erau cetăţeni români.

Principala motivaţie a celor care practică braconajul piscicol în perioada de prohibiţie este de a obţine sume substanţiale de bani neimpozabile cu un minimum de efort.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite