Constanţa: Litoralul se simte bine - are turişti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turismul și-a revenit la malul mării, însă se lansează promoții la cazare chiar în vârf de sezon. Tarifele au scăzut la 50 de lei pe zi, iar numărul turiștilor este în creștere; hotelierii sunt optimiști, după ce aproape două luni au trăit doar din weekenduri.

Ieri, în Mamaia, gradul de ocupare era de 90%, însă hotelierii nu renunță la oferte, pentru a prelungi sezonul. Astfel, la hotelurile de patru setele s-a prelungit oferta Zile gratuite de vacanță, cu tarife pornind de la 1099 de lei pe sejur.

Costineștiul, un imens cinematograf în aer liber

Cea mai ieftină cazare rămâne însă la vilele și pensiunile din Eforii și Costinești, foarte multe de trei margarete, la concurență cu marile hoteluri.„Negociem orice tarif, de la mic dejun inclus până la prelungirea concediului cu o noapte sau două. De asemenea, copiii cu vârstă de până la 12 ani au cazare gratuită“, a declarat Mihai Oprean, proprietarul unei vile din Eforie Nord. Nici hotelierii nu se lasă mai prejos și negociază și ei tarifele la recepție. „O cameră costă în jur la 1.300 de lei însă turiștii își pot personaliza oferta“, a declarat Alexandru Chiriță, de la Hotelul Golden Beach din Eforie Nord.

Stai pe plajă ca în patul de acasă

În Eforie Sud, vilele și hoteluri îngrămădite pe faleză au oferte de la 60 de lei pe zi, în funcție de condiții.

La Costinești, la un hotel cotat la două stele, tarifele variază între 70 şi 110 lei pe noapte, iar la trei stele, între 120 şi 150 de lei. Atenție însă, la Costinești mâncarea este mai scumpă decât în Eforii. O masă costă aproximativ 25 de lei de persoană, spre deosebire de maxim 18 lei în Eforii.

All inclusive la Jupiter

Prima toxiinfecţie de pe litoral: turişti care au mâncat la hotelul lui Copos din Eforie au ajuns la spital

În Jupiter, la condiții de trei stele, tarifele au scăzut la 1212.04 lei, de la 1440.05 lei. Pachetul include cazare all inclusive. În Mamaia, turiştii nu doresc servicii all inclusive, ci doar dejunul. „Deşi pentru hotelier este mult mai avatajos serviciul all inclusiv din punct de vedere al cheltuielilor, turiştii români însă vor să mănânce cât mai ieftin şi puţin, mai ales după-amiezile. În plus, ei sunt legaţi de hotel dacă aleg cele trei mese. E un paradox, pentru că afară ei caută numai all inclusive“, a spus Nicolae Bucovală, directorul Patronatului Hotelierilor din Mamaia.

Jazz cu pianistul Harry Tavitian în acest weekend în Vama Veche

Plătești un loc și merg doi la Neptun

Prin agenții s-a lansat chiar în vârf de sezon promoția „Plătești un loc și merg doi“, valabil pentru hotelurile Prahova, Balea, Craiova, Slatina, Romanta, Terra, Caraiman și Clabucet. Cu 650 de lei două persoane petrec cini nopți la mare.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite