Constanţa: Pescadoare turceşti venite la braconat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră constănţeni au fost nevoiţi să facă uz de armă, azi-noapte, pentru a captura două pescadoare turceşti care au intrat în apele teritoriale româneşti pentru a pescui calcan.

Una dintre nave avea 14 marinari turci la bord şi a fost depistată la 70 de mile travers de capul Sfântul Gheorghe. Pescadorul Carakka era înregistrat în Ucraina şi arborase ilegal drapelul românesc. Nava a fost adusă, în această dimineaţă, în Portul Constanţa, iar marinarii au fost reţinuţi pentru că au pescuit fără autorizaţie din partea autorităţilor române şi pentru arborarea ilegală a steagului românesc. De asemenea, comandantul navei nu avea niciun fel de act asupra sa.

Pe puntea navei au fost găsite mai multe plase de pescuit. Oamenii legii au constatat şi că mai multe plase fuseseră deja aruncate în mare.

Uz de armă

Cel de-al doilea pescador turcesc a fost găsit azi-dimineaţă, la ora 4.00, la 66 de mile distanţă de ţărm în zona Tuzla, având la bord şase marinari. Pentru că au ignorat avertizările poliţiştilor, aceştia au fost nevoiţi să-i someze cu o rachetă luminoasă şi 15 cartuşe de manevră trase cu pistolul mitralieră. Nava Captan Seyfullah Ogullary a fost reţinută şi escortată în Portul Constanţa urmând ca marinarii să fie cercetaţi pentru pescuit ilegal în apele teritoriale române.

Cele două pescadoare turceşti vor fi reţinute în port sub pază armată, iar cei 20 de marinari turci vor ajunge pe mâna procurorilor constănţeni.

Aceştia sunt primii braconieri prinşi în acest an de Poliţia de Frontieră Constanţa. Perioada de prohibiţie a calcanului începe la 15 aprilie, când peştele vine spre mal pentru a-şi depune icrele.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite