Constanţa: Personal mai puţin, copii abandonaţi mai mulţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului Judeţean din Constanţa, Dan Căpăţână, a anunţat astăzi că 34 de persoane au fost disponibilizate. El spune că situaţia este cu atât mai dramatică cu cât a crescut numărul copiilor abandonaţi.

Doar 4 persoane dintre cele 34 au îndeplinit condiţiile pentru a fi pensionate, restul fiind pur şi simplu lăsate fără slujbă.

„Am renunţat de frizer, nu aveam nevoie de un astfel de angajat pe care să-l plătim din banii spitalului. Am micşorat şi numărul de liftiere şi de centraliste“, a spus Dan Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean din Constanţa.

Doi medici constănţeni pleacă la specializare la Spitalul Floreasca din Bucureşti


Tot mai mulţi copii abandonaţi

În timp ce numărul angajaţilor este redus, directorul spune că se confruntă cu un val mare de mame minore care-şi abandonează nou-născuţii în spital.

„Cele mai multe au 15 sau 16 ani. Unele sunt la a patra sau a cincea naştere şi toţi copii au fost abandonaţi. În prezent avem 12 copii în îngrijire, dintre care 4 polispitalizaţi, adică sunt lăsaţi o vreme de părinţi în spital pentru că nu au ce ce să-i hrănească. Acesţi micuţi au maximum doi ani“, a mai spun Căpăţână.

Cele mai dificile sunt situaţiile copiilor care nu au acte. Procedurile în acest caz durează aproximativ 30 de zile, timp în care spitalul, cu ajutorul Consiliului Judeţean, asigură micuţilor hrană şi scutece.

După ce micuţii au fost înregistraţi ei pot fi crescuţi în continuare de o asistentă maternală sau de o mamă adoptivă.

Citiţi mai multe mâine în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite