Constanţa: Percheziţii domiciliare la contrabandiştii de cereale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascații au percheziționat zeci de locuințe
Mascații au percheziționat zeci de locuințe

Aproape 50 de persoane suspectate că ar fi implicate în contrabandă şi înşelăciuni cu cereale au fost conduse la audieri în urma a 31 de percheziţii desfăşurate în mai multe judeţe, printre care şi Constanţa.

Poliţişti ai Birourilor de Combatere a Crimei Organizate din Constanţa, Botoşani, Suceava, Prahova, Călăraşi, Dolj, Bacău, Mureş, împreună cu procurori DIICOT au efectuat 31 de percheziţii domiciliare. La Constanţa, oamenii legii au descins în trei locuinţe în căutarea de documente care să ateste participarea la grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi moldoveni, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Cei vizaţi sunt suspectaţi că achiziţionau cereale de la producători primari, plătind în numerar şi utilizând borderouri de achiziţie falsificate. Cerealele erau transportate, folosindu-se documente fictive de însoţire a mărfii, şi livrate către bazele mari de achiziţie, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de către suspecţi, iar sumele de bani reprezentând preţul cerealelor erau direcţionate în conturile societăţilor comerciale, de unde erau ridicate imediat, în numerar, de către membrii grupării.

Au fost înfiinţate peste 30 de societăţi comerciale, care erau folosite o perioadă limitată de timp, acumulând datorii semnificative către bugetul de stat, după care activitatea comercială a firmelor înceta, consecinţa directă fiind eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat, până la acest moment, ca fiind în sumă de 500.000 de euro.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite