Constanţa: Paznicul de la Cafe Cafe este încă în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânul de 72 de ani, din Constanţa, bătut crunt în urma jafului de la restaurantul Cafe Cafe din centrul oraşului, este prima victimă a grevei şi a haosului din sistemul sanitar.

Cu faţa zdrobită de hoţii care i-au produs multiple fracturi şi traumatisme, paznicul a fost purtat timp de şase ore de la un spital la altul. Familia bătrânului Marin Lixandroiu era disperată. Cinci ore a aşteptat o ambulanţă pentru a transfera victima de la Spitalul Judeţean de Urgenţă la Spitalul Muncipal - clinica de chirurgie buco maxilo facială.

„Am stat de la ora 9.30 până la 15.00 să aşteptăm o ambulanţă. A venit una în final, am ajuns la celălalt spital, unde nu era doctor şi de acolo înapoi. Este foarte grav. Nu ştiu cât se mai poate plimba în starea în care este“, a declarat Dragoş Lixandroiu-fiul victimei

Rudele sunt revoltate


Familia se plânge că medicii erau în grevă şi, deşi în curtea spitalului erau şapte ambulanţe, niciuna nu a vrut să transporte bolnavul. Starea bătrânului se agrava de la o oră la alta. Personalul medical al clinicii de chirurgie buco maxilo facială recunoaşte că l-a trimis înapoi la spitalul judeţean pe bolnav. „Deci noi nu avem medic de gardă pe secţie, iar colegii de la spitalul mare ştiau“, a declarat o asistentă de la clinica de chirurgie buco maxilo facială.

Dus înapoi la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, bătrânul a mai aşteptat o ora până să-i fie stabilită soarta.

„Nu avea cum să bea apă, am încercat să-i dau cu paiul, îl lăsăm să moară pe targă? Plimbându-l între «municipal» şi «judeţean» şi vin aici şi ridică tonul la mine asistenta, că ce, are ea vreo vină că l-a bătut?“, se plânge şi Zamfira Lixandroiu, soţia victimei.

În cursul zilei de astăzi, bătrânul a fost supus unei intervenţii chirugicale, dar încă nu şi-a revenit din comă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite