Constanţa: Paznicii deltei recunosc că sunt depăşiţi de braconieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delta, în pericol din cauza braconierilor
Delta, în pericol din cauza braconierilor

La aproape douăzeci de ani de la înfiinţare, Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării recunoaşte că nu mai face faţă în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul în cadrul biosferei.

Consiliul Ştiinţific, cel care supervizează activitatea şi proiectele din Delta Dunării, a luat act de faptul că braconierii şi turismul haotic cu bărci rapide de mare viteză nu pot fi ţinuţi în frâu de agenţii ecologi, în principal din cauza diferenţei de dotare tehnică. În timp ce braconierii zboară pe canalele deltei cu bărci de viteză dotate cu motoare de peste o sută de cai putere, agenţii ecologi au rămas cu aceleaşi bărci tip Laguna cu motoare de douăzeci de cai.

„Dotarea este inadecvată, avem motoare de putere mică, e dificil de intervenit pentru combaterea braconajului piscicol sau în cazul unor urgenţe deosebite cum ar fi poluări accidentale sau incendii. De asemenea, nu avem nave cu care să putem ieşi pe Marea Neagră pentru supraveghere şi control şi nici mijloace auto suficiente pentru controlul zonelor terestre.Oricum, chiar dacă am avea aceste mijloace fixe, ne lovim şi de insuficienţa carburanţilor pentru bărcile şi maşinile existente“, a declarat guvernatorul Grigore Baboianu.

El a mai menţionat că personalul angajat să apere şi să protejeze rezervaţia este nemotivat din cauza lipsei unei salarizări adecvate sau a unor forme de stimulare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite