Constanţa: Patru vieţi evaluate de procurori la 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la producerea tragediei de la Poarta Albă, anchetatorii s-au asigurat că familiile victimelor vor fi despăgubite. Anchetatorii au început urmărirea penală împotriva şoferului Valentin Proteşaru, angajat la firma Damila SRL din Vâlcea, iar bunurile mobile şi imobile ale societăţii au fost puse sub sechestru.

Cazul este anchetat de reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere sub coordonarea procurorului Teodor Niţă din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. La o sătptămână de la producerea tragediei, anchetatorii au dispus o serie de măsuri. Prima a fost aceea de a dispune efectuarea a două expertize ce vor servi ca probe în instanţă. 

Prima este cea prin care se va stabili dinamica producerii accidentului dar şi cauzele acestuia. A doua este una de protecţie a muncii şi urmăreşte să stabilească dacă şoferul care se afla la volanul tirului, în timpul serviciului, a fost instruit şi a respectat şi aplicat reglementările în vigoare. Până vor veni rezultatele oficiale, cauzele nenorocirii sunt încă incerte.

La acest moment se ştie că Valentin Proteşaru, de 33 de ani conducea autotrenul DAF dinspre Murfatlar către oraşul Medgidia iar la intrare în Poarta Albă o roată de pe partea stângă s-a desprins şi a intrat sub un tir MAN, condus de Viorel Sima, în vârstă de 46 de ani, din localitatea dâmboviţeană Voineşti. Camionul s-a răstrunat şi a intrat pe şosea în coliziune cu un microbuz marca Peugeot, condus de Iulian Prisăcaru  (22 de ani) din localitatea Remus Opreanu.

Şoferul microbuzului şi alţi trei pasageri din microbuz, Constantin Botnar (19 ani), Nicolae Croitoru (32 de ani) şi George Roşu (24 de ani)  au murit pe loc.  Alţi patru pasageri, Silviu Croitoru, Marian Ciocoiu, Adrian Georgescu şi Ştefan Constantin au fost răniţi.

Citiţi mai multe în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite