UPDATE Constanţa: Şapte oameni au fost ucişi de caniculă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De vineri până astăzi, căldura a omorât pe litoral şapte persoane. Ele au ajuns la Urgenţă cu o febră de 42 de grade Celsius. La scurt timp, victimele au decedat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Update ora 15.30

Moarte pe autostrada Soarelui

Unul dintre decedaţi  se numeşte Vasile Gheorghe. Bărbatul efectua lucrări de construcţii pe Autostrada  Constanţa- Bucureşti, în zona localităţii Ciocârlia  şi a decedat din cauza căldurii.

El era dulgher la SC Trion Construct SRL. Vineri după-amiză, în timp ce lucra la cofrarea unui canal, salariatului i s-a făcut rău. Colegii au anunţat imediat salvarea, care l- a  transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă,  unde, în data de 7 august a decedat.


Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă s-au deplasat în cursul zilei de astăzi  la locul producerii evenimentului pentru a stabili care au fost împrejurările  care au condus la alterarea stării de sănătate a salaritului.

Update ora 11:45 - Numărul pacienţilor morţi din cauza temperaturilor ridicate a ajuns la şapte. Marian Baciu, Ioan Bădrăgan, Gheorghe Vasile şi alţi patru pacienţi au murit după ce au fost aduşi la spital cu temperatura corpului de peste 40 de grade. Ioan Bădrăgan era bucătar la terasa Cetate din Mamaia, iar Gheorghe Vasile era muncitor auto-stradal în zona Basarabi.

Update ora 10.40 - Cele patru decese au fost cauzate de hipertermie, o expunere îndelungată la temperaturi ridicate. Pacienţii, cu vârsta între 31 şi 73 de ani au fost găsiţi în stare gravă la locul de muncă sau în locuri publice. După spusele medicilor, aceştia sufereau de afecţiuni care au fost agravate de expunerea îndelungată la căldură.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Florian Stoian spune că în ultima perioadă cazurile de insolaţie au crescut simţitor. „Cei mai afectaţi de caniculă sunt copiii şi bătrânii. Aceste categorii de vârstă nu trebuie să se expună sub nicio formă razelor solare, indiferent de metodele de protecţie pe care le folosesc“, a declarat medicul.

Fişele de internare susţin faptul că o parte dintre cei care au murit în acest week-end s-au expus pentru un timp îndelungat la razele solare.

Aproape 200.000 de turişti s-au copt la 50 de grade Celsius

Medicii desfăşoară o anchetă pentru a stabili dacă pacienţii au murit din cauza căldurii excesive sau din cauza  agravării afecţiunilor de care sufereau.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite