Constanţa: Parchetele din judeţ şi cele tulcene, la raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Invitație la spectacole și concerte
Invitație la spectacole și concerte

La întâlnire a participat şi Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României.

Bilanţul a fost prezentat astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Procurorii parchetelor din cele două judeţe au soluţionat în anul trecut peste 67.000 de cauze, cu aproape 13 la sută mai mult faţă de anul precedent. Reprezentanţii instituţilor din subordinea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au menţionat faptul că la parchetele tulcene sunt vacante patru posturi, în timp ce instituţiile constănţene au disponibile alte şase locuri pentru procurori.
„Vom demara procedurile legale necesare pentru a introduce două noi instituţii în codul de procedură penală“, a menţionat Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României. Aceste noi instituţii sunt principiul oportunităţii şi acordul de vinovăţie.
În cadrul activităţii defăşurate anul trecut de procurorii constănţeni şi cei tulceni, au fost trimise în judecată aproape 2.500 de persoane, dintre care 97 de femei şi 29 de minori.
Reprezentanţii parchetelor au ţinut să adauge faptul că procentul minorilor trimişi în judecată a scăzut în ultimul an calendaristic, de la peste 10 la sută, la doar 6,5 procente.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite