Constanţa: Ou de ciocolată de doi metri în cofetăria Silvian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii care intră în cofetăria Silvian pot intra să se joace şi să se fotografieze într-un ou de ciocolată gigant. Maestrul cofetar Silvian Miron a lucrat 200 de ore şi a folosit aproape 600 de kilograme de ciocolată pentru a crea un ou de 2,2 metri înălţime.

„Am fost provocat de multă vreme să fac o astfel de lucrare. Ştiu că recordul este deţinut de un ou de 8 materi, dar la noi în Constanţa nu aş şti unde să îl ţinem. O idee ar fi fost să fie pus la intrarea în Portul Constanţa, să fie primul lucru pe care îl văd turiştii când vin cu vasele de croazieră, dar proiectul a rămas nefinalizat“, a declarat Silvian Miron.

Dar, pentru că trebuia să ducă misiunea până la capăt, şi-a convocat echipa pentru a face o surpriză micuţilor care îi calcă pragul în preajma sărbătorilor de paşte. „Andreea Iordache, Loredana Macoveanu şi Tiberiu Andriescu s-au ocupat de topirea materiei prime, iar Marius Cristescu şi Carol Constantin au cărat-o până la locul faptei. Anca Opriş a pregătit ciocolata în pungi, iar Valeria Novac şi cu mine ne-am ocupat de montajul direct. La decorarea cu motive Pascale ne-a ajutat Alexandra Bădilă, o studentă la facultatea de Arte“, spune maestrul cofetar.

Citiţi în cât va sta oul de ciocolată în cofetărie!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite