Constanţa: Orfanii au scos la vânzare ornamente-unicat de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii din centrele de plasament s-au îmbrăcat la vernisaj în costume naţionale
Artiştii din centrele de plasament s-au îmbrăcat la vernisaj în costume naţionale

Sub îndrumarea cadrelor didactice, copiii din centrele de plasament din judeţ au realizat obiecte cu motive de Crăciun, pe care le-au scos la vânzare, în centrul comercial Tom.

Paulina, Lidia şi Gabriela sunt trei adolescente care locuiesc în Centrul de Plasament „Micul Rotterdam“, aflat sub îndrumarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

„Am făcut măşti, pe care le-am turnat din ipsos, apoi le-am pictat şi împodobit.  Mi-a plăcut să pictez şi îngeraşi şi să confecţionez globuleţe pentru brad. Am pus suflet în fiecare lucrare, la care am lucrat de la sfârşitul lunii noiembrie şi până acum. Sperăm ca vizitatorii să le cumpere şi să fie mulţumiţi de noi“, a mărturisit Lidia.

Pahare pictate manual - 80 de lei

Standul amplasat în Centrul Tom a fost vizitat de zeci de constănţeni, care au rămas impresionaţi de exponate. Globuri pictate de cei mici, coroniţe din crenguţe de brad, sorcove sau pahare pictate manual, toate au încântat ochii trecătorilor, care s-au oprit să le cumpere.

Preţurile obiectelor pentru care copiii orfani din tot judeţul au pus atâta suflet au fost vândute cu sume cuprinse între 2,5 lei (felicitări) şi 80 de lei (set de pahare pictat manual). Înainte de a declarat oficial deschisă expoziţia cu vânzare, tinerii au susţinut un spectacol, sub îndrumarea lui Eduard Crăciun, care a crescut la casa de copii.

Mesaje pentru constănţeni

Banii obţinuţi din vânzarea obiectelor vor ajunge la casieria direcţiei. „Sumele vor fi apoi repartizate către toate centrele de plasament din judeţ, iar fiecare şef de centru va stabili cum anume vor fi cheltuiţi banii“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Constanţa.

Tinerii din centrele de plasament au şi un mesaj pentru toţi constănţenii: „Le dorim tuturor sărbători fericite, speranţă, credinţă, să aibă un an mai bogat şi plin de belşug!“

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite