Constanţa: Ora de dirigenţie antidrog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demonstraţia jandarmilor a arătat elevilor cât de vulnerabili sunt
Demonstraţia jandarmilor a arătat elevilor cât de vulnerabili sunt

Ofiţerul antidrog scoate o pereche de cătuşe. Le dă liceenilor pentru a le studia. Adolescenţii chicotesc, le cercetează pe toate părţile, iar o fată mai curioasă şi le închide pe mână.

„V-am dat cătuşele, dar nu şi cheia, care e la mine. Nici măcar nu v-am promis-o. Plăteşte cineva pentru ea?“ Copiii tac surprinşi. „Aşa e şi cu drogurile. Dealerul vă dă doar drogul şi o dată intrat în horă, pentru a vă elibera, trebuie să plătiţi“, explică ofiţerul Gili Păun, specialistul Jandarmeriei Constanţa în prevenirea consumului de stupefiante.

Ora specială de dirigenţie cu Adevărul de Seară

Întrebări şi răspunsuri

Lecţia a fost oferită aseară liceenilor de la clasa a X-a de Ştiinţe Sociale de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. „Adevărul de Seară“ i-a adus ca invitaţi la ora de dirigenţie pe reprezentanţii Jandarmeriei: ofiţerul antidrog Gili Păun şi purtătorul de cuvânt Livius Iordănescu.

Extemporal la dirigenţie cu Adevărul de Seară Constanţa

Cel din urmă le-a prezentat uniforma de jandarm, cu echipamentele speciale şi dotări specifice, iar primul a fost cel care i-a pus pe copii pe gânduri. Totuşi, ce înseamnă să ajungi consumator de droguri, cât de nocive sunt etnobotanicele, când încalci legea şi ce presupune confruntarea cu rigorile sale? Întrebările au fost puse atât la scenă deschisă, cât mai ales după ce a sunat clopoţelul, când, strânşi la catedră în jurul invitaţilor, elevii încă voiau lămuriri.

Copiii - ţinuţi aproape

„Adolescenţii comunică mai greu, sunt închişi şi trebuie să le asiguri confidenţialitate dacă vrei să ajungi la problemele lor. Este şi vina noastră, a adulţilor, că nu ne facem timp pentru ei şi îi lăsăm în faţa calculatorului sau televizorului. Copiii trebuie ţinuţi aproape, căci dacă ajung în anturaje nepotrivite, ei au numai de pierdut, iar ceilalţi - dealeri de droguri, în speţă - numai de câştigat“, a declarat Livius Iordănescu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite