Operaţii pe cord deschis la Constanţa, fără inimi artificiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de patru medici de la un renumit spital din Germania îi va învăţa pe medicii constănţeni tehnica inovativă. Vizita medicilor nemţi este programată pentru perioada 9 - 13 noiembrie.

Specialiştii spitalul Lahr/Baden din Germania vor efectua în premieră operaţiile pe cord deschis fără a mai folosi tehnica de pomparea extracorporală a sângelui.

În cadrul conferinţei de presă organizate azi-dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, managerul unităţii a explicat benefiicile noii tehnici chirurgicale. „Intervenţiile pe cord deschis vor fi realizate fără circulaţie extracorporală. Este vorba despre o premieră în Constanţa“, a declarat Dan Căpătână.

În cazurile clasice, pentru a putea interveni pe cord deschis, medicii drenează sângele în afara corpului pacientului, iar muşchiul inimii este oprit din funcţionare. Cu noua tehnică, medicii vor putea interveni chirurgical fără a mai stopa funcţionarea cordului.

Intervenţiile presupun şi costuri mai mici. „Într-un caz clasic, consumabilele pentru o astfel de operaţie costă aproximativ 10.000 de lei. După introducerea noii tehnici, costurile vor fi semnificativ mai mici“, este de părere Dan Căpăţână.

Riscuri reduse

Pacienţii operaţi pe cord deschis prin tehnica propusă de nemţi vor avea doar de câştigat, dau asigurări medicii. „În astfel de intervenţii chirurgicale, riscul de accident vascular este mult mai mic. Inima pacientului nu mai este oprită din funcţionare, aşa cum se întâmplă în cazul operaţiilor clasice“, explică cardiologul Salim Belgin.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite