Constanţa: Olimpicii de la Liceul Traian au fost premiaţi astăzi la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premii, cupe şi diplome. Toate reprezintă recunoaşteri atât la nivel local, cât şi naţional pentru olimpicii anului 2011 din cadrul Liceului Teoretic Traian. Iniţiativa le aparţine foştilor absolvenţi ai instituţiei de învăţământ, promoţia 1999, în prezent medici, jurişti, economişti recunoscuţi din Constanţa care au pus bazele „Asociaţiei pentru Viitorul României”.

Membrii organizaţiei, cu ajutorul reprezentanţilor Liceului Teoretic Traian,  au premiat astăzi excelenţa. Festivitatea a avut loc la Palatul Copiilor din Constanţa.
Toţi olimpicii anului 2011 au primit cupe, medalii şi diplome. Daniela Boskoff, directorul Liceului Teoretic Traian, susţine că toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul foştilor absolvenţi ai liceului, printre aceştia fiind şi Iuliana Nucu, voleibalistă recunoscută la nivel internaţional.

„Speranţele” pentru viitorul României, căci acesta este titlul decernat în scris pe diplomele lor ,sunt cei mai buni în domeniile lor. Premiul I, în valoare de 500 de lei, a fost acordat Alexandrei Tudor, elevă în clasa a XI-a, care a obţinut mai multe diplome la olimpiadele naţionale de fizică şi geografie.

Premiul II, în valoare de 400 de lei, premiul III, în valoare de 300 de lei, şi menţiunile în valoare de 200 de lei au fost acordate tuturor elevilor care au obţinut premii şi menţiuni în cadrul olimpiadelor naţionale: Andreea Presur - menţiune la Olimpiada de Limba Franceză, Cristiana Maroz – menţiune la Olimpiada de Limba Rusă, Bogdan Voicu – menţiune la Concursul Naţional de Matematică Aplicată Adolf Haimovici 2011, Marina Izabela – menţiune la Olimpiada Naţională de Geografie sunt doar câţiva dintre ei. Au fost premiaţi şi elevii care au obţinut menţiuni la Concursul Naţional de Fizică Creativă „Ştefan Procopiu”.

Cel mai mic premiant a fost un elev de clasa a V-a, care a obţinut locul I la Turneul de Tenis de la Roma. A fost recunoscut printre cei mai buni şi Daniel Lambă, şef de promoţie al liceului Traian în acest an.

Profesorii, împreună cu directorul liceului, Daniela Boskoff, susţin că este o iniţiativă de admirat a foştilor absolvenţi, mai ales că au reuşit să pună bazele „Asociaţiei pentru Viitorul României”, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către această organizaţie, dar şi cu sprijinul altor sponsori. Tot în cadrul festivităţii reprezentanţii liceului au anunţat deschiderea competiţiei pentru anul viitor, când foştii absolvenţi doresc să premieze atât olimpicii, cât şi câştigătorii Festivalului de Film Filmmic, organizat de Liceul Traian.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite