Constanţa: Octavian Minea, artistul care dă autografe pe şerveţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este fan Freddy Mercury
Este fan Freddy Mercury

Joacă rolul unui travestit în musical-ul „Strangers in the night“, se consideră cel mai înfocat fan Queen şi a participat la celebra emisiune „Megastar“.

Despre „Megastar“ spune că a fost cea mai importantă competiţie muzicală la care a participat. „M-a ajutat să mă descopăr, chiar dacă nu am ajuns în finală. Scopul meu a fost să fiu promovat, nu neapărat să câştig“, mărturiseşte Octavian.

După episodul „Megastar“, Octavian a dat autografe pe şerveţele şi a primit recunoştinţa constănţenilor care îl opreau pe stradă. „Eram într-un mijloc de transport în comun şi m-a recunoscut cineva. Am semnat pe un şerveţel, atât am găsit la îndemână“, îşi aminteşte amuzat Octavian.

De aproape 8 ani, sărbătorile de iarnă sunt o altă perioadă din an în care tânărul artist munceşte. Face parte dintr-un grup organizat de colindători şi abia îşi vede capul de treabă. „Aveam mereu colinde noi, adunate din toată ţara. În fiecare an, avem deja stabilite întâlniri din anii trecuţi, unde oamenii ne-au plăcut“, spune el.

Tatăl, corist în „Pontica“

A urcat pe scenă la şapte ani, iar de atunci s-a perfecţionat mereu. A urmat cursurile Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“. A continuat specializarea şi în cadrul Facultăţii de Arte de la „Ovidius“, iar de aproape doi ani este solist al Teatrului de Stat „Oleg Danovski“.

Recunoaşte că nu s-a bucurat întotdeauna de susţinerea părinţilor, dar s-a încăpăţânat să facă ceea ce îi place şi astfel a ajuns să fie un artist complet. „Mama m-a susţinut, a văzut că eu vreau să fac muzică şi m-a încurajat până la urmă“, spune Octavian. Mărturiseşte că talentul l-a moştenit de la tatăl său, component al corurilor „Pontica“ şi „Vox Maris“.

I-ar plăcea să aibă propriul studio, alături de iubita sa, Anca. Sunt împreună de aproape cinci ani şi amândoi spun că s-ar căsători şi mâine, dacă le-ar permite situaţia financiară.

A avut parte de o copilărie liniştită, presărată cu mici năzbâtii. Când avea doar şapte ani, a provocat o explozie şi doi ani mai târziu a dat foc bradului de Crăciun. Neintenţionat, desigur. „Am băgat coji de nuci în sobă şi nu am lăsat uşiţa deschisă, pentru aerisire, astfel că a explodat soba.

În altă iarnă, a luat foc bradul. Am lăsat lumânările aprinse şi aşa am rămas fără brăduţul nostru“, îşi aminteşte râzând Octavian. Recunoaşte că în timpul facultăţii a adunat cele mai frumoase amintiri din viaţa sa. „A fost cea mai frumoasă perioadă, am foarte multe amintiri plăcute de atunci“, spune el.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite