Constanţa: Oana Puşcatu reprezintă Constanţa la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Puşcatu şi-a început cariera la Megastar
Oana Puşcatu şi-a început cariera la Megastar

Megastar i-a schimbat viaţa, iar acum Oana Puşcatu îi acompaniază pe Paula Seling şi Ovi la piesa „Playing with fire“, cu care România concurează la Eurovision.

Oana Puşcatu (20 de ani) este constănţeancă din Cernavodă. Pasiunea pentru muzică o are întreaga familie. De când era mică, Oana o însoţea pe mama ei la repetiţiile Corului Ioan D. Chirescu din Cernavodă, unde aceasta activa, iar peste puţin timp a fost remarcată de dirijorul Theodor Vladimir Rădulescu, cel care i-a şi fost apoi timp de 11 ani profesor şi îndrumător.

Dirijorul a fost unul dintre cei mai importanţi mentori ai Oanei. „Mi-a spus un lucru după care m-am ghidat în toată cariera: Să fiţi cuminţi, dar nu fraieri!“, povesteşte Oana.

Şi mama ei a ajutat-o cu un motto: „Dacă nu te descurci, o-ncurci!“. Oana a fost numită în locul mamei în renumitul cor din Cernavodă, iar învăţătoarea Lucreţia Marinescu şi instructorul Claudiu Pescaru i-au compus piese pentru a participa la festivaluri. Aşa a adunat în palmares premii importante, locul I şi II la „Steluţele Mării“, „Mlădiţe dunărene“, „Axiopolis“, „Ritmuri în mileniul III“.

În anul 2000, Oana s-a înscris la Şcoala Populară de Arte Constanţa, unde a fost iniţiată în tainele actoriei de profesorul Radu Popescu. Au fost primele cursuri care au propulsat-o spre o carieră în teatru. Anul trecut, Oana a devenit studentă în anul I la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie (UNATC). Are un program zilnic foarte încărcat şi niciodată acelaşi. „Lucrurile fixe pe care le fac în fiecare zi sunt cursurile la facultate, de la ora 9.00 până la 20.00, după care am repetiţii pentru diferite piese de teatru sau proiecte muzicale. Sunt întotdeauna pe fugă, dar  îmi place la nebunie ceea ce fac“, spune Oana Puşcatu.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite