Constanţa: O tonă de peşte braconat pe lacul Sinoe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o tonă de peşte şi 5 kilometri de plase interzise de lege au fost confiscate de inspectorii piscicoli şi de jandarmi. Autorităţile au făcut patrulări pe lacul Sinoe, locul favorit de branconieri, şi asta pentru că la fiecare acţiune de acest gen, oamenii legii găsesc plase monofilament lăsate în apă.

De această dată, „prada“ a fost una semnificativă. Echipajele Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA), însoţite de jandarmii constănţeni, au găsit pe lacul Sinoe aproape o tonă de peşte braconat. Braconierii au scăpat pentru că au bărci mai puternice decât oamenii legii. „Sunt foarte bine dotaţi. Au bărci cu motoare de 40 - 60 de cai putere. Noi avem motoare mai slabe şi nu reuşim să ne ţinem după ei“, a declarat Sorin Ţăranu - inspector ANPA.

Inspectorii piscicoli spun că fac astfel de acţiuni de câte 2 - 3 ori pe săptamână, în funcţie de fondurile pe care le au la dispoziţie. Peştele găsit a fost confiscat şi va ajunge la vânzare. Banii obtinuţi din comercializare vor merge la bugetul statului.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite