Constanţa: O nouă suspiciune de gripă aviară în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii veterinari au depistat o suspiciune de H5N1, la două găini, într-o gospodărie izolată, din satul Plaur, comuna Ceatalchioi. Probele vor fi trimise pentru analize în Marea Britanie.

„Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au luat deja sâmbătă măsurile de prevenţie, măsurile standard, respectiv de ucidere şi distrugere a păsărilor din gospodăria respectivă şi s-au făcut dezinfecţiile necesare.Deocamdată nu au mai fost depistate pasări  bolnave în urma verificărilor în restul gospodăriilor din sat şi nici păsări sălbatice moarte în zonă. Nu există niciun pericol de răspândire a bolii” a declarat prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu.

Localitatea Plaur este un sat mic, izolat, cu 31 de gospodării, majoritatea aflate în paragină, pe braţul Chilia Veche al Dunării, vizavi de graniţa cu Ucraina.

Probele, provenite de la cele două găini din gospodăria respectivă, se află la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, urmând a fi transmise ulterior, către Laboratorul comunitar de referinţă pentru gripa aviară Weybridge, din Marea Britanie.
Continuă acţiunile de monitorizare a stării de sănătate a păsărilor din zonă.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite