Preşedintele CJC Constanţa căutat cu jandarmii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu

Astăzi are loc o nouă înfăţişare în dosarul 28590/212/2008 în care este judecat Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, potrivit articolului 248 din Codul Penal.

Update: Jandarmii Inspectoratului Judeţean Constanţa au ajuns la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, puţin după ora 10.00. Ei au fost întâmpinaţi de un îngrijitor cu mătura în mână care a declarat că nu l-a văzut şi care a semnat citaţia. A doua „vizită“ a jandarmilor a fost la biroul lui Constantinescu. Aici citaţia a fost luată de secretara sa, pentru că cel căutat nu se afla nici la birou. „Noi am întocmit un proces verbal pe care îl vom trimite instanţei, iar magistraţii vor decide ce măsură vor lua. Dacă l-am fi găsit, l-am fi rugat să ne însoţească“, a spus plutonierul Marius Potop, însărcinat cu citarea preşedintelui.

Procesul va  începe la ora 14.00, la Judecătoria Constanţa şi nu este exclus ca Nicuşor Constantinescu să se prezinte în faţa magistraţilor de bunăvoie.

La termenul din luna octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu s-a prezentat, fiind amânat de avocatul care îl reprezintă. Atunci, mai marele judeţului ar fi trebuit să fie adus cu mandat de arestare de către jandarmi la Judecătoria Constanţa.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a lipsit de la apelul judecătorilor

La acea vreme, jandarmii au spus că nu au primit mandatul, iar procesul a fost amânat până astăzi, când Constantinescu trebuie să apară în faţa judecătorilor. Dacă nu o face de bunăvoie, a fost emis un mandat de aducere. Jandarmii sunt pregătiţi să îl pună în aplicare.

Abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată.

Jandarmii s-au prezentat la reşedinţa lui Nicuşor Constantinescu în jurul orei 10.00

Din rechizitoriul procurorilor reiese că în perioada mai-iulie 2008, Constantinescu, în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi ordonator principal de credite, nu şi-a îndeplinit îndatoririle şi însărcinările în exerciţiul funcţiei şi a refuzat să efectueze plăţile ce rezultau din Memorandumul de finanţare nerambursabilă (semnat între Guvernul României şi Comisia Europeană), aplicat prin Contractul de Implementare a Măsurii ISPA „Reabilitarea reţelei de canalizare şi a facilităţilor de epurare a apelor uzate în Constanţa" şi prin Contractul de execuţie a lucrărilor referitoare la investiţia „Conducte de descărcare în mare pentru Staţiile de epurare Constanţa Nord şi Eforie Sud".

Pagubă de un milion de euro

Consiliul Judeţean Constanţa era obligat să cofinanţeze, în proporţie de 21%, investiţia, în calitate de beneficiar local al acesteia. Refuzul lui Constantinescu de a plăti partea sa de contribuţie a avut drept consecinţă producerea unui prejudiciu în paguba SC RAJA SA Constanţa de peste un milion de euro, ceea ce a afectat şi bunul mers al investiţiei ce se realiza prin Măsura ISPA.

Îngrijitorul a declarat pe propria răspundere că şeful său nu se afla la domiciliu

Jandarmii s-au prezentat la reşedinţa lui Nicuşor Constantinescu în jurul orei 10.00
Îngrijitorul a declarat pe propria răspundere că şeful său nu se afla la domiciliu

Ca urmare a neplăţii lucrărilor efectuate de constructorul angajat în realizarea investiţiei, lucrările au fost suspendate temporar, constructorul solicitând penalităţi şi alte cheltuieli rezultate din pricina întârzierilor. Valoarea totală a acestor penalităţi şi cheltuieli suplimentare este de 1.006.658,97 euro, reprezentând prejudiciu în dauna RAJA SA Constanţa. În cauză, Regia Autonomă Judeţeană de Apa (RAJA) Constanţa s-a constituit parte civilă.

Directorul SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, a fost însă reţinut în declaraţii. El a precizat însă că, din punctul său de vedere, vina pentru acest prejudiciu aparţine numai Oficiului de Plăţi şi Contractare Phare, care coordona plăţile din proiect.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite