Constanţa: O noapte în apartamentul lui Nea Mărin costă 750 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 31 de ani de la lansarea filmului „Nea Mărin miliardar“, apartamentul 709 al Hotelului Vega din Mamaia are cinci stele dedicate lui Amza Pellea.

Vezi aici cum arată apartamentul lui Amza Pellea din incinta hotelului Vega

Au trecut 31 de ani de la lansarea celui mai de succes film românesc - „Nea Mărin miliardar“, iar Hotelul Vega unde s-a turnat cea mai mare parte din peliculă este asociat și astăzi cu brandul Amza Pellea.

Apartamentul numărul 709 al hotelului poartă numele actorului. O plăcuță aurită așezată lângă intrarea modernă, pe bază de cartelă, arată locul în care Nea Mărin și-a spus povestea în urmă trei decenii.

Locul de filmare a suferit o transformare radicală, însă fiecare colț amintește și vorbește despre filmul lui Nea Mărin. O serie de tablouri cu actorul, precum și o impresionantă colecție de DVD-uri cu filme în care a jucat Amza Pellea sunt la dispoziția celor care închiriază camera.

Pe barul din interior, lângă tablouri în care actorul zâmbește șmecherește sunt așezate sticle de șampanie. Apartamentul are vedere la mare, o panoramă pe care orice și-o amintește și din film. De asemenea, cele două încăperi în care Nea Mărin și Mr. Juvette își joacă rolul sunt păstrate în structua inițială - dormitor și cameră de zi.

image

O noapte în apartamentul Amza Pellea costă 750 de lei, iar repezentanții Hotelui Vega au declarat că pentru vară sunt cereri speciale pentru această cameră.

A venit și Veta lui Nea Mărin

După trei decenii, Veta lui Nea Mărin a revenit cu emoție în locurile de filmare. De data aceasta, actrița Draga Olteanu Matei a intrat în hotel pe o ușă rotativă; avea loc suficient loc și pentru a-și trage după ea și faimoasa sacoșă cu praz!

Urmată la câțiva pași de actorul Jean Constantin, Veta a revenit la Mamaia pentru a-l rememora pe Amza Pellea. În acest week-end, iubitorii filmelor românești au avut ocazia de a revedea peliculele în care a jucat regretatul Amza Pellea, dar și de a se întâlni cu actorii din generația sa. În sala modernă de cinema a hotelului au rulat, timp de două zile, cinci filme în regia lui Sergiu Nicolaescu.

„O cioară într-o colivie“

Jean Constantin, într-o vervă caracteristică, a spus că Amza Pellea a fost nu numai un coleg de platou extraordinar, ci și un prieten de excepție. „De fiecare dată când venea la Constanța cerea șpriț de Murfatlar“, a spus Jean Constantin.

Actorul a rememorat și o secvență de pe platoul de filmare de la „Haiducii“, când a primit de la Amza Pellea un bici pe spate: „Deși s-a spus inițial că trebuie doar să mimăm scena, am primit un bici adevărat pe cocoașă, deoarece Amza nu știa să se prefacă niciodată, când juca, juca cu adevărat!“.

image

Jean Constantin a povestit și faptul că vizitele la Amza acasă, la Băilești, erau inedite: „Mă aștepta întotdeauna la gară și în momentul în care coboram din tren spunea în gura mare de auzea tot satul că a venit o cioară într-o colivie; iar seara îi dădea drumul cioarei să cânte la căminul cultural!“

La rândul său, Draga Olteanu Matei a spus că împreună cu Amza Pellea a împărțit băncile facultății. „Iar subiectul din filmul cu Nea Mărin îl știam cu mult înainte, deoarece încă din facultate Amza ne povestea cu lux de amănunte ce se întâmplă în satul lui. Fără să ne dăm seama, momentele lui au constituit, în 1979, scenariul celui mai îndrăgit film românesc“.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite