Constanţa: O navă grecească a fost atacată de piraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a declanşat procedurile standard în astfel de situaţii şi aşteaptă un răspuns oficial prin care să se afle identitatea marinarilor după ce au apărut informaţii că din echipaj ar fi făcut parte şi un român.

Un cargou grecesc cu 28 de marinari la bord a fost capturat ieri în Oceanul Indian de piraţii somalezi, iar din primele informaţii printre aceştia s-ar afla şi un cetăţean român .

Nava Maran Centauros se afla la 730 de mile marine est de coastele Somaliei când a fost atacată de piraţii somalezi. Printre cei 28 de marinari de la bordul navei s-ar afla 16 filipinezi, doi ucraineni şi un român.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au declarat astăzi pentru Adevărul de Seară Constanţa că s-au declanşat procedurile standard în astfel de situaţii pentru verificarea informaţiei care va fi făcută public în momentul în care se va primi un răspuns oficial.

Nici reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din România, Adrian Mihălcioiu nu a putut preciza identitatea marinarului şi a afirmat că va face verificări pentru a stabili dacă este vorba sau nu de un navigator român.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite