Constanţa: O mamă protestează împotriva unui procuror, în faţa Curţii de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama unui băiat acuzat de viol protestează în acest moment împotriva procurorului Teodor Niţă, în faţa Curţii de Apel Constanţa, alături de alte 15 persoane. Doina Argintaru susţine că fiul ei, Alin, este arestat pe nedrept şi acuză că va arăta probe video cu procurorul care i-a cerut 50.000 de euro şpagă în schimbul eliberării băiatului. Prostestatarii au pancarte cu mesaje şi numele celor pe care-i consideră vinovaţi de

Alin Argintaru (27 de ani) este judecat pentru vătămare corporală, viol, sechestru şi injurii. El se află închis din 10 octombrie 2007 la penitenciarul Poarta Albă.

Mama băiatului încearcă de atunci să probeze nevinovăţia fiului, dar crede că totul este în zadar. „Totul a pornit de la faptul că în 2002 soţul meu, care a fost poliţist vamal, a demascat un furt al poliţiştilor. Mai mulţi oameni ai legii au furat atunci un tir de struguri, pe care l-au înlocuit cu unul de cartofi la Călăraşi. Acum, cei pe care i-a demascat soţul vor să se răzbune pe Alin. Mai întâi l-au arestat şi apoi au început să-l ancheteze“, a declarat Doina Argintaru.

Femeia a venit în această dimineaţă în faţa Curţii de Apel Constanţa, unde se judecă un nou termen al procesului. „Niţă este băgat în clica mafioţilor din Constanţa, împreună cu alţi procurori, poliţişti şi avocaţi. Procurorul Niţă mi-a cerut şpagă 50.000 de euro ca să fie eliberat fiul meu şi am înregistrări“, acuză Doina Argintaru. Ea vrea să pună bazele unei organizaţii non - guvernamentale, care să apere drepturile celor nedreptăţiţi de justiţie.

Femeia a făcut sesizare şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Contactat telefonic, procurorul Teodor Niţă a declarat că fiecare se manifestă în felul său. „Am întocmit un rechizitoriu acum doi ani. Dacă aş fi greşit cu ceva, m-ar fi contrazis instanţa. Nu am nimic de declarat“, a menţionat Niţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite