Constanţa: UPDATE / O gravidă dintr-un sat ialomiţean, salvată cu elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Utilajele de deszăpezire nu mai fac faţă în Ialomiţa
Constanţa: Utilajele de deszăpezire nu mai fac faţă în Ialomiţa

În această dimineaţă, soacra gravidei a solicitat sprijinul primarului din localitatea Brazii pentru ca nora, Florentina Mareş (30 de ani), sa să fie transportată la spital. Femeia, gravidă în luna a noua, era diagnosticată şi cu alte afecţiuni, care ar fi putut complica evoluţia sarcinii.

Pentru că satul este izolat de nămeţi, primăria Brazii a solicitat un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, care a transportat gravida la un spital din Bucureşti. „Soacra Florentinei a venit la noi şi ne-a cerut să facem tot posibilul să obţinem un elicopter de la Bucureşti, pentru ca nora ei să fie transportată de urgenţă la spital. În jurul orei 9.00 a fost apelat numărul de urgenţă 112“, a declarat Constantin Micu, primarul comunei Brazii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a solicitat comitetului local de la Brazii să cureţe stationul de la Răşimnicea, aflat la trei kilometri de localitatea Brazii, pentru ca elicopterul să poată ateriza în siguranţă şi să poată prelua pacienta. Gravida a fost transportată cu elicopterul la un spital din Bucureşti în jurul orei 11.15.

 „Pacienta, aflată la a doua sarcină, prezenta o patologie renală în antecedente. Urmare a faptului că intervenţia unei ambulanţe la locul respectiv era imposibilă din cauza drumurilor, s-a luat decizia ca aceasta să fie transportată de urgenţă la Bucureşti, cu un elicopter SMURD“, a precizat un reprezentant al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Copilul Florentinei Mareş va fi adus pe lume, la Bucureşti, printr-o operaţie de cezariană.

Intervenţia unui elicopter a fost solicitată şi pentru preluarea unei femei din comuna Reviga, cu probleme cardiace, care necesită de urgenţă îngrijiri medicale.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite