Constanţa: Fetiţa care îşi acuză tatăl de viol a fost luată de asistenţii sociali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copila care provine dintr-o familie dezorganizată îşi reclamă părintele că a supus-o unor perversiuni sexuale în urmă cu un an. Minora şi patru dintre fraţii săi au fost luaţi de asistenţii sociali.

Daniela locuieşte într-o căsuţă  din Cerhezu, alături de alţi cinci fraţi. Cel mai mic dintre copii are doar patru anişori, iar cel mai mare dintre fraţi abia a împlinit 18 ani.

În urmă cu şase ani, copiii au fost părăsiţi de cea care le-a dat viaţă. De atunci, cele cinci suflete au rămas în grija tatălui lor. Sătenii spun că în ultima perioadă, bărbatul a început să bea din ce în ce mai mult.

Ce spune fetiţa

Marţi, micuţa le-a spus colegilor de şcoală că trăieşte un adevărat coşmar. În urmă cu un an, tatăl, Gheorghe Oană, care ar fi trebuit să o îngrijească a batjocorit-o. Fetiţa le-a spus colegilor că a refuzat să spună prin ce trece de teama tatălui, care obişnuieşte să consume băuturi alcoolice mai mereu.

Poliţiştii şi angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi de Protecţie a Copilului au demarat o anchetă şi încearcă să să facă lumină în cazul micuţei care-şi acuză tatăl de viol. Până la finalizarea cercertărilor, copila şi patru dintre fraţii ei minori au fost încredinţaţi asistenţilor sociali.

„Fetiţa a fost examinată ieri de medicii legişti şi a început deja consilierea cu un psiholog“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi de Protecţie a Copilului Constanţa.

Ce riscă tatăl

Din lipsa unor probe solide, Gheorghe Oană bănuit că şi-a abuzat sexual copila este cercetat în stare de libertate. Medicii spun că un viol nu poate fi probat la un an de la comitere. Anchetatorii verfică spusele micuţei care şi-a denunţat tatăl, iar dacă se dovedeşte că părintele şi-a abuzat sexual copila, bărbatul riscă cel puţin 10 ani de închisoare.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite