Constanţa: O femeie cu patru copii a trecut ilegal frontiera pe la Negru Vodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfugii călătoreau cu un microbuz
Transfugii călătoreau cu un microbuz

Poliţiştii de frontieră constănţeni au destructurat o reţea de călăuze maghiare care au încercat să tranziteze România cu o femeie de 38 ani, de origine kurdă şi cei patru copii ai săi.

Transfugii şi călăuza lor se aflau într-un microbuz Opel, înmatriculat în Ungaria, condus Soni Kiril (22 de ani), cetăţean maghiar. Poliţiştii au oprit maşina pe baza unor informaţii. În autovehicul se aflau şase persoane, doi adulţi şi patru copii.

În cursul anchetei s-a stabilit că grupul este format din Janos Desci (56 de ani) cetăţean maghiar, Senye Mehmet (37 de ani) de origine kurdă şi cei patru copii ai femeii. Cel mai mic dintre ei este un băieţel de opt ani.

Pasagerii au recunoscut că sunt de origine kurdă şi că au fugit din Siria, având statul de apatrizi.  Familia reuşise să ajungă în Bulgaria unde ceruseră azil politic.Între timp s-au răzgîndit şi l-au contactat pe Desci, călăuză, care s-a oferit să-i ajute să ajungă în Austria. La destinaţie maghiarul urma să primească o răsplată de 10.000 euro. Grupul a trecut fontiera bulgaro-româno pe jos călăuziţi de Desci. Odată ajunşi în România au fost îmbarcaţi în microbuz cu destinaţia Austria.

Cei doi maghiari sunt cercetaţi pentru trafic cu migranţi iar kurzii pentru trecere ilegală a frontierei. Cazul este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite