Constanţa: Numărul de ugenţă 112 împlineşte 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţările europene sărbătoresc aniversarea a 20 de ani de la decizia de a crea numărul european de urgenţă 112. Acest număr este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene (UE) şi este gratuit.

Cu prilejul Zilei Europene a Numărului Unic, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale  organizează în toate Dispeceratele 112 din România vizite ale elevilor.

Copiilor le vor fi explicate importanţa şi utilitatea numărului de urgenţă 112 şi modul corect de apelare. Elevii vor primi materiale educative şi de informare referitoare la numărul 112.

„20 de ani de la înfiinţarea Numărului Unic de Urgenţe 112 reprezintă o foarte bună ocazie de a analiza ceea ce am făcut până acum şi de a ne recalibra eforturile pentru a oferi cetăţenilor în continuare servicii la cele mai înalte standarde profesionale şi de cea mai bună calitate“, a declarat Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

112 în ţara noastră


În România, centrele de preluare a apelurilor de urgenţă au fost date în folosinţă pentru prima dată la Bucureşti, în anul 2004, iar un an mai târziu s-a extins şi în judeţul Tulcea. În aprilie 2005, numărul 112 a devenit operaţional la nivelul întregii ţări.

Numărul 112 poate fi folosit pentru a contacta serviciile de urgenţă (ambulanţă, pompieri şi poliţie) şi este unicul de acest gen din UE. Deşi a fost creat în urmă cu 20 de ani, trei din patru europeni nu ştiu că 112 este disponibil la nivel european.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite