Constanţa: Nordicii revin pe litoralul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o absenţă de cinci ani, cel mai important touroperator - TUI Nordic aduce pe litoral în această vară 1.500 de turişti din Suedia, Norvegia, Danemarca şi Finlanda.

De pe data de 18 mai până în luna septembrie, în fiecare marţi, grupuri de turişti din ţările nordice îşi petrec un sejur pe litoralul românesc. Turiştii vor sosi pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu cu o cursă specială charter Munchen - Constanţa, a companiei Air Berlin.

În această vară, prin TUI vor ajunge pe litoral circa 1.500 de turişti. Hotelurile prinse în programul cu TUI sunt din staţiunea Mamaia - Dorna, Fantasy, Modern, Central, Palas, Golden Tulip şi Riviera. Nemţii au preferat hoteluri cu piscină, de 3 sau 4 stele.

Unităţile hoteliere sunt pregătite să-şi primească turiştii, mai ales că toate au fost deschise şi pentru vacanţa de 1 Mai, având un grad de ocupare de peste 90%.

„Este prima dată când beneficiem de un astfel de contract. Unităţile hoteliere sunt pregătite, însă încă mai lucrăm la capitolul aprovizionare“, a declarat George Guci, patronul hotelurilor Modern şi Dorna. „80 de camere vor fi ocupate din această săptămână de nemţi. Se anunţă un sezon bun, mai ales că preţurile şi serviciile vor face diferenţa. Se spune că vacanţa de 1 Mai dă prognoza verii, iar anul acesta am avut un grad de ocupare de
peste 90 %“, a adăugat George Guci.

Nordicii au fugit din cauza mizeriei şi a preţurilor mari


„Touroperatorul reîncepe să opere pe piaţa românească după o absenţă de 5 ani“, a declarat Ciprian Popescu, reprezentantul TUI în România. „Până în 2005, TUI Nordic aducea pe litoralul românesc circa 8.000 de turişti. Prima solicitare a TUI a fost funcţionalitatea litoralului pe tot sezonul, respectiv în perioada 1 mai - 1 octombrie“.

La acest capitol, România a fost depăşită de Ungaria, Cehia, Bulgaria, Croaţia, Polonia şi Slovacia.

Contractele cu România au fost anulate ca urmare a lipsei de promovare pe plan extern a potenţialului turistic. De asemenea, touroperatorul a fost nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei de pe litoral.

„Ţara noastră are sezonul estival cu minimum trei-patru săptămâni mai scurt decât bulgarii. Însă, în acest an, odată cu deschiderea sezonului la 1 Mai, prindem teren“, a declarat, la rândul său, Traian Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

Citiţi mai multe în !

image
image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite