Constanţa: Noi ajutoare de nădejde pentru jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două animale sunt bine antrenate la Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea de la Sibiu
Cele două animale sunt bine antrenate la Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea de la Sibiu

De curând, efective de jandarmi s-au mărit. Luptătorii constănţeni au printre ei doi noi „colegi“ pe care se pot baza atunci când vine vorba despre prinderea infractorilor.

Padocul de câini a fost completat recent cu două exemplare pregătite la Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea de la Sibiu. Dresajul pregătitor a fost început de cadrele specializate ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa, iar perfecţionarea a fost făcută la Sibiu. Cei doi ciobăneşti germani: Mabanu şi Mozi, au urmat dresaje intense, iar în prezent participă la asigurarea ordinii la competiţii sportive, cât şi la asigurarea ordinii publice în misiunile care implică aglomerări de persoane. Câinii sunt antrenaţi şi pentru situaţii în care ordinea publică a fost grav tulburată.

În prezent luptătorii IJJ Constanţa au la dispoziţie cinci câini special antrenaţi (rasa ciobănesc german) pentru misiunile de patrulare, însoţire şi aplanare a stărilor conflictuale, dar şi pentru operaţiuni de urmărire.

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a făcut demersuri pentru a aduce încă trei câini, care vor fi specializaţi pentru misiunile de patrulare, însoţire şi aplanare a stărilor conflictuale, precum şi în operaţiuni de urmărire. Plutonier major Dumitru Carteleanu, plutonier major Adrian Bodnarencu, plutonier major Cătălin Constantin Ursu, plutonier Victor Maftei, plutonier Nicolae Manta, sergent major Eugen Tofan şi sergent major Marius Ciupic asigură câinilor toate condiţiile necesare într-un padoc, la marginea oraşului, unde există şi un poligon de pregătire“, a declarat Livius Iordănescu, purtătorul de cuvânt al IJJ COnstanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite