Constanţa: Nicolae Vătafu, dentistul îndrăgostit de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când nu repară danturi, stomatologul îşi ia undiţele şi se duce pe malul bălţii. Totul a început într-o zi, cândva în adolescenţă, când a fost nevoit meargă la dentist, iar medicul cu care a intrat în contact l-a convins că stomatologia este o meserie frumoasă şi potrivită pentru un tânăr.

„La acea vreme cochetam cu ideea de a da examen la Aerospaţială, însă pe parcurs mi-am dat seama că într-adevăr Medicina dentară este o opţiune mult mai bună“, şi-a amintit medicul. De atunci au trecut mulţi ani şi el practică meseria de dentist cu aceeaşi pasiune şi dăruire.

Traforajul, un hobby uitat

„Când te faci doctor, nu prea te mai pricepi la altceva“, este de părere dr. Nicolae Vătafu. Cu toate acestea, stomatologul este foarte priceput la traforaj. „Îmi place foarte mult, dar, din păcate timpul nu-mi prea permite. În tinereţe realizam tot felul de modele“, spune el cu regret.

Recunoaşte însă că traforajul se realizează în zeci de ore de muncă asiduă şi migăloasă, în care uneori chiar şi un milimetru poate transforma o operă de artă într-un rebut. Totuşi, din când în când se mai ascunde în micul său atelier.

Pescar amator

O altă pasiune este pescuitul. Pentru acest hobby, în urmă cu peste 25 de ani s-a mutat cu serviciul la Chilia Veche, numai pentru a fi cât mai aproape de baltă. Nu a reuşit până acum cine ştie ce performanţe, dar spune că a prins o dată un somn de şapte kilograme, un crap de cinci kilograme şi o ştiucă de 4,5 kilograme. „Merg mereu în Deltă şi la Corbu“, spune el zâmbind.

Medicul spune că pescuitul este chiar mai mult decât o pasiune. Indiferent de anotimp, el este o prezenţă obişnuită a bălţilor din zonă.

„Pescuiesc de ani de zile. Mă documentez în permanenţă ca să fiu la curent cu ce a mai ieşit nou pe piaţă. Dacă pe vremea când eram copil, improvizam tot felul de undiţe, acum îmi cumpăr tot ce am nevoie“, a precizat el.

Pescuitul îl relaxează şi îl face să uite de toate grijile, este de părere dr. Vătafu. „Când  ajung la baltă mă simt cel mai bine. Acolo mă simt ca-n vacanţă.“, a concluzionat cadrul medical.

În rest, şi-ar mai dori încă trei copii. „Iubesc enorm copiii. Nu există nimic mai important ca ei“, a completat medicul.


Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite