Constanţa: Ne aşteaptă un weekend de vară pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începe vacanţa pe litoral! Vremea este frumoasă, apa mării – caldă, iar preţurile sunt încă mici . Mamaia este staţiunea preferată de turişti. Nisipul de pe plaje este afânat, au fost montate şezlonguri şi umbreluţe, iar vremea este numai bună de plajă.

Terasele sunt deschise în toată staţiunea, iar la început de sezon preţurile sunt accesibile. Din acest weekend circulă şi autobuzele supraetajate, iar preţul unei călătorii este de 4 lei.

Turiştii care vor să vadă staţiunea de sus pot opta pentru o plimbare cu telegondola, deschisă zilnic între 10.00 şi 20.00. O plimbare costă 8 lei, iar biletul dus – întors – 15 lei. Meteorologii de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea anunţă că în acest weekend vremea va fi frumoasă, va fi soare, iar temperaturile se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius. Şi apa mării este caldă – 22 – 23 de grade Celsius.

Program de distracţie

Cluburile au pregătit petreceri. La Cucaracha se deschide diseară, iar în clubul Crush, tot diseară, este programată o petrecere la piscină. Sâmbătă, în acelaşi club, petrecăreţii se vor distra pe muzica lui Connect – R.

În Violet Lounge Bar, de la hotelul Vega din Mamaia, în fiecare seară de weekend turiştii sunt invitaţi la karaoke.

Tot diseară, în clubul Fratelli din Constanţa, atmosfera va fi întreţinută de o trupă londoneză. În clubul The Bank va avea loc o petrecere marinărească, iar invitate sunt mai multe manechine: Adina Barbu, Cecilia Enache, Ramona Lazura, Alexandra Avram, Larisa Nicola, Natalia Oneţ, Andreea Oprean, Claudia Drideanu, Ana Maria Torcătoru. Cluburile Megalos, Queen şi Bellagio, din Mamaia, se vor deschide weekend-ul viitor.

Şi la Olimp a fost deschis clubul Visions, iar diseară invitaţi sunt Keo şi Alexandra Ungurenu. Fetele au intrarea liberă, iar băieţii plătesc 20 de lei pentru intrare. În Vama Veche, terasa La Stuf, cea mai căutată de petrecăreţi, este deschisă în weekend.
 
Preţuri la cazare

Hotelurile încă mai au preţuri mici în acest weekend. La hotelul Victoria (3 stele) din Mamaia, tarifele rămân neschimbate în acest weekend. O cameră dublă poate fi închiriată cu 145 de lei. „Tarifele de la recepţie se vor mări la 1 iunie, dar nu este o creşetere semnificativă. O dublă va fi închiriată cu 155 de lei“, a declarat Liliana Scarlat, directorul hotelului.

Luxosul hotel Vega (5 stele), din nordul staţiunii Mamaia, modifică astăzi preţurile la cazare. O cameră dublă va fi închiriată cu 650 de lei, faţă de 500 de lei, cât a fost până ieri. În preţ este inclus micul dejun, accesul la plajă şi piscine hotelului. „În această perioadă, avem un grad de ocupare de 60%“, a declarat Raluca Dumitraşcu, asistent sales manager. Turiştii cu buget redus se pot caza la căsuţele din Satul de Vacanţă, unde se pot caza cu 25 de lei de persoană.

Şi la Complexul Cocor, din Neptun-Olimp, preţurile se schimbă astăzi. O cameră dublă costă 325 de lei, faţă de 265 de lei, cât a fost până acum.

La hotelul Europa, din Eforie Nord, stai 3 nopţi şi plăteşti doar 2. Oferta este valabilă până la 31 mai. Astfel, în loc de 390 de lei pentru închirierea unei duble, veţi plăti 260 de lei.

În Vama Veche, o cameră dublă poate fi închiriată în weekend cu 80 – 100 de lei pe noapte.

Vacanţe ieftine prin agenţiile de turism

Turiştii mai au la dispoziţie doar două săptămâni pentru a veni la mare prin programul special mini-preţuri de vacanţă „Litoralul pentru toţi“. Astfel, pentru un sejur de 6 nopţi veţi plăti între 179 şi 209 lei de persoană la 2 stele, între 249 şi 379 – la 3 stele, 439 de lei – la 4 stele şi 549 de lei la 5 stele.

Turiştii care vin la mare prin programul „Litoralul pentru toţi“ beneficiază de un voucher de atracţii. Ei au intrare gratuită la unul dintre obiectivele de interes turistic din zona Dobrogei: Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii – Acvariu, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Adamclisi sau Cetatea Histria.
Pentru a beneficia de aceste oferte trebuie să faceţi rezervare prin agenţiile membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite