Constanţa: Nava RIM a fost abandonată de echipaj din cauza furtunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava RIM a fost abandonată de către echipaj, printre care şi marinarul român Teofil Creţu, de 36 de ani din Tulcea, azi-noapte, aproape de coasta Somaliei, după ce motorul principal a cedat, a declarat specialistul constănţean în salvări pe mare Dorel Onaca.

Acesta a declarat pentru Adevărul de Seară Constanţa că echipajul a fost transferat la bordul navei Johann de Witt, care se afla în zonă în momentul în care a început furtuna pe mare. Tot acolo se află şi marinarul român Teofil  Creţu, care  a fost operat în urmă cu trei zile de medicii de pe navă.

Marinarul român a fost salvat!

Marinar răpit de somalezi, ameninţat cu moartea

„Acum nava este la ancoră pentru că nici motorul auxiliar nu a pornit, iar zona este survolată de un elicopter. Acum, în zona respectivă furtuna atinge 5 sau 6 grade, iar dacă nava nu se scufundă în această noapte, echipajul va reveni pe navă şi îşi va continua drumul. Dacă nava se scufundă, după perioada de carantină, care mai durează trei zile, noi îl vom prelua pe marinarul român şi îl vom aduce în ţară“, a declarat Dorel Onaca. El se află acum într-un port din Gibutti, în timp ce nava RIM este la 250 de mile sud de Cornul Africii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite