Constanţa: Muzeul de Istorie şi Arheologie va fi luminat în roz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului de Sân, muzeul din Piaţa Ovidiu va fi învăluit în culoarea optimismului, ca simbol al luptei împotriva nemiloasei boli.

Zeci de femei sunt invitate să participe la această acţiune diseară, la ora 19.00, să-şi împărtăşească experienţa prin care au trecut şi să discute despre prevenirea şi tratarea acestei boli.

La fel ca anul trecut, Corina Alexandru, preşedintele Fundaţiei Oncologic Rom, va veni la întâlnire tunsă foarte scurt, în semn de solidaritate cu femeile recent diagnosticate, care trebuie să facă şedinţe de chimioterapie. „Vom lumina muzeul ca în fiecare an şi vom îndemna femeile să meargă la medic pentru că, descoperită în fază incipientă, această boală poate fi învinsă“, a declarat Corina Alexandru, care acum luptă pentru drepturilor celor diagnosticaţi cu boala cu care s-a luptat şi ea acum zece ani. 

Voluntarii Oncologic Rom vor împărţi participantelor pliante de informare realizate de Fundaţia Renaşterea.

Cancerul de sân este una dintre cele mai frecvente boli în rândul femeilor. Anual, în judeţul Constanţa sunt diagnosticate în jur de 250 de femei.

CITIŢI POVEŞTILE DRAMATICE ALE FEMEILOR BOLNAVE DE CANCER!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite